Sport

Alin Moldoveanu ocheste tintele armatei americane

Ciprian Fânaru
12 mai 2011 777 vizualizări
Tragatorul vrincean concureaza la Fort Benning pentru a obtine puncte necesare calificarii la Jocurile Olimpice de la Londra

La un foc de podium la Beijing, in proba de pusca aer comprimat 10 m, Alin Moldoveanu tinteste puncte la concursurile de CM pentru a obtine calificarea la Londra 2012. Cei mai buni citeva sute de tragatori sint gata sa se intilneasca la Fort Benning, in poligoanele armatei SUA, cu speranta de a-si asigura cota necesara calificarii la Jocurile Olimpice din 2012. Peste 800 de sportivi si oficiali din 73 de tari s-au inscris pentru marele eveniment, care s-ar putea dovedi cea ma mare competitie de tir gazduita vreodata pe pamint american. Campionatele Mondiale, alaturi de cele continentale, pot sa aduca un loc la "Olimpiada". A doua Cupa Mondiala consecutiva organizata de americani promite sa fie un eveniment captivant si memorabil. Scorurile mari si concurenta acerba vor fi regula la aceasta intilnire. Tragatorul vrincean Alin Moldoveanu, sportiv legitimat la Dinamo Bucuresti "" CS Omega Tehnoton Iasi, va avea de luptat inclusiv cu militarii SUA care vor concura pentru tara lor. Ceremonia de deschidere va avea loc duminica, 15 mai, iar emotiile pentru Moldoveanu incep luni, cind sint programate seriile de calificare. In aceeasi zi va avea loc si finala probei de 10 metri barbati pusca aer comprimat 60 de focuri, finala catre care va tinti si focsaneanul Alin Moldoveanu. Cel mai recent succes al omului care domina intrecerile interne este primul loc la etapa de Campionat National care a avut loc weekend-ul trecut la Bucuresti. "Urmasii" sai, juniorii de la CS Unirea Focsani, s-au descurcat bine in competitia rezervata acestor categorii de virsta. La categoria juniorilor I, Alin Nastasa a cucerit medalia de aur, cu un total de 570 de puncte, iar in intrecerea juniorilor II Alexandru Stanciu a obtinut medalia de argint, cu 383 de puncte. Sportivii de la sectia de tir sint antrenati de Adrian Alaci. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.