Sport

Baschetbalistii au cedat la limita in fata Stelei

Ciprian Fânaru
28 apr 2011 674 vizualizări
CSA Steaua Turabo Bucuresti - LPS Focsani 59 - 58 (17 - 11, 12 - 9, 16 - 20, 14 - 18), ieri, in primul meci din cadrul turneului final de baschet U18

Echipa de baschet sub 18 ani a Focsaniului a debutat cu stingul la turneul final de la Iasi, cedind la limita in fata formatiei similare a Stelei in primul meci din grupa. Elevii lui Mihai Petrut si-au diminuat sansele la medalie, mai ales ca ii asteapta un program infernal in continuare. Revenind la meciul de debut desfasurat ieri in Sala Sporturilor din Iasi, primele puncte au fost marcate de stelisti, dar vrincenii au preluat imediat pentru scurt timp conducerea. 9 "" 7 era scorul in favoarea "militarilor" la mijlocul primului sfert, dupa aruncarile libere ale lui Ciprian Enache. El si colegii sai s-au distantat si, dupa primele zece minute scurse din partida, conduceau cu 17 "" 11. Mirea a fost inlocuit cu Ababei dar trupa focsaneana nu a reusit sa se apropie prea mult de adversari si antrenorul Mihai Petrut a cerut time-out la scorul de 23 "" 13. In continuare recuperarile lui Enache au facut din extrema formatiei din Capitala un personaj deloc placut pentru focsaneni, care, dupa ratari sub ambele panouri, s-au vazut condusi cu 29 "" 20 la pauza mare. Actul trei a inceput cu mingile recuperate de "micutul"â"¢ Mirea in ofensiva si cu ratarile de la trei puncte ale lui Vechiu (ce bine era daca il aveam apt pe Olaru! - n.r.). "Ros - albastrii" s-au pus apoi pe marcat si in sfertul al treilea acestia pusesera o diferenta mare intre ei si LPS. Bucurestenii au facut destule puncte si din aruncarile libere transformate intr-o proportie covirsitoare, iar tabela indica 46 "" 40 la sfirsitul celui de-al treilea sfert. Evolutia foarte buna nu a fost continuata de formatia vrinceana si in ultimul act, cind Steaua s-a distantat la 19 puncte: 59 "" 40. Pe finalul meciului, Vechiu si Neguroiu si-au intrat in mina si au punctat la foc automat, nu destul insa pentru a intoarce soarta acestuia. Deznodamintul este cu atit mai greu de acceptat cu cit diferenta a fost de doar un punct in favoarea echipei din Bucuresti. Pentru LPS Focsani au evoluat jucatorii: Vlad Mislea, Alexandru Ababei, Tudor Vechiu, Dragos Mihalcea, Ionut Neguroiu, Ionut Mirea, Sorin Seciu, Andrei Neguroiu, Vasile Pirvu si Alexandru Darius Chirca. In tabara focsaneana, cel mai bun marcator a fost in acest meci Pirvu, cu 20 de puncte, urmat de A. Neguroiu si Vechiu, cu 17, respectiv 10 puncte trecute in cont. Dincolo, Enache a fost MVP-ul, cu nu mai putin de 26 de puncte. Aseara s-a jucat in grupa noastra meciul dintre CSS Tirgoviste si CSS Unirea Iasi. Baschetbalistii focsaneni vor juca urmatorul meci la turneul final diseara, de la ora 19.00, cind vor avea o misiune aproape imposibila in fata gazdelor de la CSS Unirea Iasi. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.