Sport

Echipa de gimnastica a cucerit argintul la Campionatele Nationale

Ciprian Fânaru
19 apr 2011 748 vizualizări
Gimnastele focsanene s-au intors cu 15 medalii de la recent incheiatele Campionate Nationale Scolare Micile gimnaste de la Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani au reusit evolutii apreciate la Campionatele Nationale rezervate cluburilor sportive scolare

La fel ca anul trecut, competitia a fost gazduita de Sala Sporturilor din Buzau, iar sportivele din Vrancea au trecut peste penele de curent si celelalalte stingacii organizatorice si au izbutit numeroase clasari pe podiumul de premiere. Bilantul este unul impresionant: 15 medalii, cinci de aur, sapte de argint si trei de bronz. Efortul colectiv a fost incununat de o medalie de argint obtinuta de echipa de la nivelul III de virsta, formata din gimnastele Diana Damian, Madalina Racos, Aida Orhean si surorile Ana si Malina Postolache. Senzatia competitiei, vedeta daca putem spune asa, a fost fara doar si poate Andreea Rotaru. Fata de lot national a concurat la categoria de virsta juniori I, unde a cucerit nu mai putin de cinci medalii de aur. Campioana absoluta, sportiva a trecut peste problemele cu vederea si a luat aurul la toate aparatele. Georgiana Ciobotaru, singura reprezentanta a clubului focsanean in concursul junioarelor II, a izbutit sa cucereasca trei medalii, toate de argint: la sarituri, paralele si sol. Prolifice in ceea ce priveste numarul de medalii cistigate au fost si junioarele III. Diana Damian si-a trecut in cont trei medalii de argint: la individual compus, paralele si birna, in timp ce panoplia a fost completata de distinctiile Aidei Orhean "" bronz la sol si Madalinei Racos - bronz la sarituri. Tot o medalie de bronz a izbutit sa aduca si Ana Maria Chiper, la categoria de virsta junioare IV, 9 "" 10 ani. echipa de junioare IV s-a clasat doar pe locul al saselea. "In general concursul a fost foarte bine venit pentru prima finala pe 2011. Chiar daca au fost multe medalii, noi nu sintem multumiti, putea fi mult mai bine. Au fost multe ratari, si din partea noastra si din partea adversarelor. Va trebui sa muncim mai mult cu echipa de junioare IV", ne-a spus profesoara Adriana Lescovar, care adauga ca fetite talentate vin din urma. "Sint copii de perspectiva, precum Ana Maria Chiper, Andra Rusu, Teodora Saulea, care pot mult mai mult. Cele doua sportive care au ajutat la performanta echipei de junioare III, Damian si Orhean, nu au avut o evolutie de care sa fim multumiti", tine sa precizeze Adriana Lescovar, directoarea CSS de Gimnastica Focsani. Trebuie mentionat ca Aida Orhean a suferit din pricina unei accidentari la tarsian 5, a facut recuperare pina in preajma concursului, dar nu a putut sa concureze decit la aparatele usoare. Nici Diana Damian nu a fost in cea mai buna forma, avind ratari la sol si la sarituri. Colectivul de antrenori a caror truda se concretizeaza prin performantele sportivelor este format din Nicoleta Raducan, Carmen Smeu, Maria Dragan, Nicoleta Branzei, Dana Marinescu, Cezar Stoica, Florin Rosioru, Jenica Cherciu si Adriana Lescovar fiind arbitre.


Dora Vulcan nu a concurat la "nationale"


"Clubul este suparat pe Dora Vulcan, care nu a participat la «nationalele» scolare, desi Federatia Romana de Gimnastica a hotarit acest lucru. Profesorul Dan Vulcan, tatal sportivei, a fost sanctionat cu avertisment, iar copilul cu sase luni de suspendare din competitii. Sint dezamagita ca antrenorul a hotarit sa sfideze Federatia si clubul", ne-a precizat Adriana Lescovar, directorul de la CSSG Focsani. Micile gimnaste de la CSSG Focsani au antrenamente pina miercuri, dupa care se vor bucura de vacanta de Paste. Urmatoarea competitie majora la care vor participa sportivele din Vrancea sint Campionatele Nationale de la Buzau rezervate junioarelor IV, programate pentru perioada 20 "" 21 mai. Prima parte a anului competitional se va incheia odata ca desfasurarea Memorialului "Sergiu Popa" si a Campionatului natinonal pe echipe, care va avea loc in luna iunie. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.