Sport

Copiii si juniorii s-au intrecut la campionatul judetean de sah

Ciprian Fânaru
7 apr 2011 815 vizualizări
La sfirsitul saptaminii trecute, sala de sedinte a Directiei pentru Tineret si Sport Vrancea a gazduit faza judeteana a Campionatului national de sah pentru copii si juniori.

Competitia s-a desfasurat in sistem elvetian, 7 runde, pe doua turnee dupa criteriile virstei si valorii iar premierea s-a facut pe patru categorii de virsta. Turneul A a fost rezervat juniorilor de 16 ani si peste 16 ani, la care au participat si trei dintre cei mai buni juniori de la categoriile de virsta mai mici. Pe podium au urcat Andrei Arghirescu, Cosmin Vasiliu si Marco Sava. Turneul B a fost rezervat juniorilor sub 16 ani, premierea facindu-se pe criteriile de virsta, astfel: pina la 8 ani: Paul Lavric (locul 1 si in clasamentul general al turneului B), Teodor Lavric, (locul 5-6 in clasamentul general al turneului B), Ioana Alexandra Banciu. Pina la 10 ani: Dragos Ion (locul 2 in clasamentul general al turneului B), Catalin Ionascu, Ana Maria Banciu. Pina la 14 ani: Viviana Mihaila (locul 3 in clasamentul general al turneului B), Roxana Toma (locul 4 in clasamentul general al turneului B), Cristina Marascu (locul 5-6 in clasamentul general al turneului B). Toti cei 12 premianti enumerati mai sus au primit medalii si diplome. S-au mai remarcat, de la toate categoriile de virsta: Cosmin Rusu (locul 4 la turneul A, la egalitate de puncte cu ocupantul locului 3, Marco Sava), Georgiana Chirita (locul 1 la fete turneul A), Alexandru Ochean, Andreea Chirita (locul 2 la fete turneul A), Porfirie Fratila, Radu Bujor, Cristian Ichim, Mihaela Smada, Gabriel Smada, Denisa Lupu si, nu in ultimul rind, Cristina Tabacaru, mezina competitiei. Sase dintre acestia au primit diplome. Dintre unitatile de invatamint s-au remarcat in mod deosebit Scoala "Nicolae Iorga" Focsani (cu 4 din cei 12 ocupanti ai locurilor pe podium, dintre care un campion judetean "" Viviana Mihaila), Scoala "Ion Basgan" (cu 3 din cei 12 ocupanti ai locurilor pe podium, dintre care un vicecampion judetean "" Catalin Ionascu), Scoala "Alexandru Vlahuta" (cu un campion judetean "" Dragos Ion "" si cei mai multi participanti "" 10), Colegiul National "Unirea" Focsani (cu un campion judeÃean "" Andrei Arghirescu si Grupul Scolar "Simion Mehedinti" Vidra (liceul cu fetele cele mai bune la acest concurs si cu cele mai multe nominalizari la capitolele remarcati si mentionati "" Cosmin Rusu, surorile Chirita si Andrei Alexandrescu). De mentionat cluburile la care sint legitimati o parte dintre participanti "" Clubul Sportiv Olimp Sah Focsani, Clubul Sportiv Municipal Speranta Focsani si CSM 2007 Focsani ca si principalii antrenori si instructori "" Mihai Strimbu, Marius Arghirescu, Eugen Gaureanu, Paul Ionita si Andrei Arghirescu. Spatiul de joc, medaliile si diplomele au fost asigurate de Costel Ciuta si Lucica Dulcescu. Organizarea, arbitrajul, baza materiala, asistenta tehnica si operarea pe calculator au fost asigurate de Marius Arghirescu, Anton Soare, Dragos Anton, Sandu Gurguiatu, Grigore Aurelian, sprijiniti de Olimpia Danciu, Andrei Arghirescu, Doina Popovici si Marian Dragan. (C. FANARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.