Sport

Au pus prima caramida la edificiul titlului national

Ciprian Fânaru
7 apr 2011 582 vizualizări
LPS Focsani - CTMRTF Bucuresti 5 - 0 (5 - 0), ieri, in etapa a VII-a a Diviziei Nationale de Juniori U19 u focsanenii puteau sa se impuna la un scor mai mare, dar au trecut pe linga marcarea a cel putin cinci eseuri

"Galeria striga, LPS cistiga!". Si a cistigat, dar mai greu poate decit se asteptau spectatorii care au luat ieri calea stadionului din bariera Marasesti. Sportivi de la alte echipe ale Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focsani, cum ar fi cea de baschet, au fost alaturi de colegii lor de la echipa de rugby Under 19 in dificila misiune de a rapune o trupa redutabila, ocupanta locului secund in clasamentul DNJ U19 inaintea rundei. Asa cum am anticipat, Metrorex-ul e o echipa "greu de ucis". A dovedit-o si ieri pe "Tineretului", unde a dat in citeva rinduri emotii mari sustinatorilor echipei gazda. Galeria a fost inimoasa, nu a tacut tot meciul si i-a incurajat pe baieti in momentele grele, care nu au lipsit din aceasta partida. Tinerii rugbisti ai Focsaniului au pus ieri prima caramida la zidul titlului de campioni ai Romaniei. Visul devine tot mai palpabil dupa victoria muncita contra CTMRTF, o contracandidata la cucerirea marelui trofeu. Unicul eseu al intilnirii a fost marcat chiar in debutul acesteia. A fost o actiune frumoasa, in forta, iar Vasilica Pascu, unul dintre liderii din teren, a reusit sa culce balonul in terenul de tinta si sa stabileasca fara sa stie inca scorul final al meciului: 5 "" 0 in favoarea Focsaniului. "Specialistul" Mazare a fost cel care a executat, dar nu a izbutit sa trimita mingea printre bete si sa faca 7 "" 0 pentru ai sai. Gazdele au mai pus o data mingea in acelasi teren de tinta, dar arbitrul nu a fost de acord cu eseul. A urmat un moment mai greu, in care cei de la LPS erau chiar sa fie surprinsi pe contraatac, dar focsanenii au prins in extremis un adversar care mai avea citiva metri si marca primul eseu al formatiei din Capitala.


Salvati de placajul lui Estoica


In repriza secunda, cu vintul foarte puternic in defavoarea lor, vrincenii au continuat sa preseze si sa se instaleze in terenul adversarilor. "Galben- verzii" s-au batut apoi ca niste lei pentru a nu primi eseu si nu au primit. Totul a fost aproape sa se naruie in ultimele secvente ale jocului, cind un bucurestean a gasit bresa in defensiva focsaneana. Eroul finalului de meci a fost insa Florin Estoica, cel care a placat decisiv si a pastrat toate cele patru puncte in visteria LPS-ului, stirnind bucuria focsanenilor de pe teren si din tribuna. Pentru LPS Focsani au jucat din primul minut: Ungureanu, Bucur, Bors, Parvu, Antonescu, Mastahac, Duca, Gorcioaia, Neagu, Mazare, Nicolaie, Paraipan, Namolosanu, Estoica, Pascu. "Exista si varianta sa jucam in semifinale pe teren propriu impotriva Metrorex-ului. Daca va fi asa, sa speram ca atunci nu vom avea vremea asta si vintul asta potrivinic, ce ne-a incurcat si ne-a dat batai de cap. Astazi (ieri - n.r.) puteam sa le dam 30 sau chiar 40 de puncte. Asta este. Pina la urma e o victorie care ne aduce patru puncte importante", le-a spus antrenorul emerit Viorel Ion elevilor sai, imediat dupa meci. In etapa viitoare de la rugby in 15, LPS Focsani va primi vizita echipei Steaua Bucuresti. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.