Sport

Pistol de contrabanda adus din Italia cu o firma de curierat

Dan Chiriac
1 apr 2011 984 vizualizări
Arma a fost oferita cadou unui vrincean de catre fostul patron italian

Un tinar din comuna Tifesti detinea la domiciliu un pistol primit cadou de la fostul sau patron din Italia. In baza unor informatii "pe surse", politistii au mers la sigur si, in urma perchezitiei, din locuinta lui Dan Ursu au ridicat un pistol cu glont, tip revolver, calibrul 7,65, fara serie, avind inscriptia "VEST POCKET SAFETY HAMMER". Politistii de la Arme spun ca pistolul era detinut in mod ilegal de acesta. într-unul din orificii a fost gasit un tub cartus cu capsa de initiere percutata, in stare incompleta, avind lipsa pulbere si glont. Pe acesta era inscriptia "Fiocchi 7, 65. "Din primele cercetari a rezultat ca invinuitul a primit cu titlu gratuit acest pistol in Italia, de la un cetatean italian, in timp ce lucra la acesta si a fost trimis la domiciliu de catre invinuit, la scurt timp, respectiv toamna anului 2010, printr-o firma de curierat. Potrivit declaratiei invinuitului rezulta ca pistolul este in stare de functionare, intrucit in momentul remiterii acestui pistol, cetateanul italian a tras doua focuri cu acest pistol, pentru verificarea starii de functionare si i-a inminat un tub cartus, ca model, pentru procurarea munitiei pe viitor. Cu ocazia efectuarii perchezitiei domiciliare, nu au fost gasite cartuse aferente acestui pistol. Suspectul nu figureaza in evidente ca detinator legal de arme si munitii", ne-a spus comisarul sef Vasile Ochean, seful Serviciului de Arme, Munitii si Substante Toxice din IJP Vrancea. Barbatul s-a ales cu dosar penal si este cercetat sub aspectul savirsirii infractiunilor de contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. In timpul audierilor, tinarul a recunoscut faptul ca a primit pistolul cadou de la patronul italian si l-a introdus ilegal in tara. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.