Sport

Atletele alearga calculat catre Olimpiada

Ciprian Fânaru
24 mar 2011 957 vizualizări
Echipa de atletism de la CS Unirea Focsani a luat bronzul la nationalele de la Resita

Campionatul National de Mars rezervat seniorilor, tineretului si juniorilor I, II si III a adus o noua medalie pentru atletismul vrincean. Echipa formata din Sorela Iordachescu, Claudia Prisecaru si Andreea Pioara a izbutit sa se claseze pe locul al treilea in proba de 3 km mars. Aproape de o medalie la individual, de asemenea in proba de 3 km mars, a fost Sorela Iordachescu, sportiva nascuta in 1997 incheind cursa in timpul de 0:15:49 si reusind un loc patru. Din partea Federatiei Romane de Atletism au fost prezenti la competitie Nicolae Curta, vicepresedintele forului, antrenorii federali Zolt Gyongyossy si Cristian Dragomir, precum si Liviu Rosca, presedintele comisiei de alergari montane. Si deplasarea obositoare de 700 de kilometri dar mai ales vremea urita au tras inapoi sportivele din Vrancea, care au reusit totusi sa puna mina pe o medalie. Rezultatul este incurajator, iar aceasta generatie promite ca va umple golul momentan care se regaseste in atletismul romanesc cind vine vorba de aceste probe de "anduranta". Cele trei sportive sint eleve in clasa a VII-a la Scoala Nr. 3 din Focsani, unde o au diriginta pe Florica Velicu, profesor de educatie fizica si sport. "Telurile mele sint participarea la Olimpiada Tineretului si apoi la Jocurile Olimpice. Nu acum, desigur, acestea sint tinte pentru viitor", spune antrenorul Corneliu Panait. "Speram sa aducem cel putin o medalie de la Campionatele Nationale", adauga acesta. Pentru junioarele de la CS Unirea urmeaza Campionatele Nationale de vara, Grand Prix-urile, dar vor participa si la cursele de obstacole, plus la cele de 3000 de metri si 5000 de metri plat si mars sportiv.


Corneliu Panait, 12 ani la lotul national


Daruirea, competenta si profesionalismul antrenorului reprezinta garantii pentru viitorul tinerelor sportive. La capitolul experienta Corneliu Panait sta foarte bine, tehnicianul obtinind de-a lungul timpului rezultate bune in urmatoarele probe ale atletismului: mars, maraton, semimaraton, fond, semifond, obstacole, cros. 122 de medalii la campionate nationale, 28 de recorduri nationale, 6 titluri la campionate balcanice de juniori si seniori, locul 7 in 1989 la campionatele europene din fosta Yugoslavie si locul 5 in 1990 in Bulgaria, locul 9 in 1988 la mondialele de juniori in Canada, locul 5 la concursul "Prietenia" la Moscova sint performante din palmaresul sportivilor pregatiti de antrenorul focsanean. Un atlet la echipa nationala la campionatele mondiale de juniori in Ungaria 2001, 7 atleti la echipa nationala de juniori, 3 atleti la echipa nationala de seniori, plus participari cu atletii la concursurile internationale in Bulgaria, Turcia, SUA, Belgia, Elvetia, Ungaria, Canada, Germania, cu atleti clasati in primele 4 locuri sint tot atitea motive de mindrie si atestate ale muncii si seriozitatii antrenorului Corneliu Panait. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.