Sport

Ei sint judoka de bronz ai Focsaniului

Ciprian Fânaru
22 mar 2011 1184 vizualizări
Tripleta medaliata la finala nationala U23 vor sa repete isprava la nationalele U20

Sala Sporturilor Polivalenta din Iasi a gazduit recent finala Campionatului National pentru Tineret (U23), masculin si feminin la judo. La competitie au participat 214 sportivi de la 43 cluburi nationale. Sportivii sectiei de judo de la LPS-CSM 2007 Focsani s-au intors cu trei medalii de la etapa finala a Campionatului National Under 23. In cadrul intrecerii de la Iasi, judoka focsaneni au obtinut trei medalii de bronz, prin Georgiana Dorofte (categoria 70 de kilograme), George Neagu (categoria 90 de kilograme) si Bogdan Badiu (categoria ^100 de kilograme). La categoria ^78 de kilograme, Mariana Boboc s-a clasat pe locul 5, iar la categoria 73 de kilograme Alexandru Munteanu a ocupat locul 7. Sportivii sint antrenati de Stanica Grosu si Marinel Palade. "Atit Bogdan Badiu cit si George Neagu sint in ultimul an de juniori I, U20. Ambii au 19 ani dar au dreptul sa concureze si la U23. Poate la finala nationala de la U20 sa urcam mai sus pe podium. Bogdan o sa lupte la categoria 100 de kilograme, a intrat deja intr-un program de slabire", explica antrenorul Marinel Palade. Medalia cucerita la "nationalele" de tineret, unde s-a luptat cu adversari mai mari, il multumeste pe sportivul George Neagu, care, precum colegii sai, tinteste mai sus. "Experienta competitionala acumulata la finala U23 de la Iasi o sa imi foloseasca pe viitor si la U20, unde o sa concurez tot la categoria 90 de kilograme. La U20 vor fi mai multi participanti, si-au anuntat prezenta si o parte din cadeti care termina anul acesta. Numarul de meciuri pe care trebuie sa le faci pentru a cistiga o medalie depinde in acelasi timp si de tragerea la sorti. Daca ai ghinion, sa spun asa, poti sa cazi din primul tur cu un adversar «tare»", ne-a spus George Neagu, elev al Liceului cu Program Sportiv Focsani. La finalul acestei saptamini, echipa masculina de judo de la CSM Focsani 2007, pregatita de antrenorul emerit Stanica Grosu, va participa la Campionatul National de seniori pe echipe "" Divizia A. (Ciprian FANARU)


Cistigatorii etapei judetene U20:


Feminin


LPS Focsani

44 kg Nicoleta Ilie

48 kg Monica Ioanas

52 kg Giorgiana Andronache

57 kg Oana Burla

63 kg Sorina Turcanu

70 kg Adriana Necoara

78 kg Antonina Avram

^78 kg Maria Paraschiv


Masculin


55 kg Daniel Marcu "" CSS Adjud

60 kg Ginu Vlase - LPS Focsani

66 kg George Burlui "" LPS

73 kg Alin Dediu "" LPS

81 kg Alin Anghel "" LPS

90 kg George Neagu "" LPS

100 kg Bogdan Badiu "" LPS

^100 kg Claudiu Parnea "" CS Unirea




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.