Sport

Azi intra in piine si selectionata U16

Ciprian Fânaru
10 mar 2011 839 vizualizări
Constanta - Vrancea, azi, de la ora 14.00, in primul meci din faza a doua a campionatului national al selectionatelor U16 u juniorii nostri incearca marea cu degetul, in conditiile in care va infrunta reprezentative foarte puternice si sustinute 100% de factorii locali

Federatia Romana de Fotbal a facut repartitia Selectionatelor judetene Under 16 calificate in faza a doua a competitiei nationale. Reprezentativa Vrancei a picat intr-o grupa foarte dificila, a III-a, urmind sa se confrunte cu echipe bine cotate, precum Constanta, Bucuresti sau Calarasi. In primul meci din grupa, selectionata din Vrancea, care este alcatuita predominant din jucatori legitimati la clubul CSM Focsani, va intilni in deplasare reprezentativa Constantei. Partida se va juca joi, cu incepere de la ora 14.00, juniorii vrinceni urmind sa faca deplasarea la Techirghiol in ziua jocului. Regulamentul competitiei prevede ca primele clasate din cele sase grupe se vor califica automat la turneul semifinal, acolo unde vor ajunge si doua dintre echipele cu cel mai bun punctaj pozitionate pe locul doi in grupe.


S-a intrunit Comitetul local de organizare


Reprezentanti ai Asociatiei Judetene de Fotbal, Directiei pentru Tineret si Sport, Politiei, Ambulantei si Consiliului Judetean s-au intilnit ieri intr-o sedinta de informare in legatura cu activitatea si problemele cu care s-a confruntat selectionata in prima faza a competitiei, cit si asupra masurilor ce trebuie luate pentru indeplinirea obiectivelor propuse pentru faza a-II-a a campionatului si viitorul an competitional. Intregul proiect gindit de Federatia Romana de Fotbal pentru resuscitarea fotbalului juvenil prevede ca sustinerea acestor reprezentative sa fie "bicefala", atit din partea FRF cit si din partea autoritatilor locale si judetene. AJF Vrancea a dat bani pentru efectuarea unui cantonament la Tarlungeni, DJTS a asigurat cazarea sportivilor din Adjud, dar transportul la meciuri si cazarea in orasele respective necesita sume pe care visteria AJF nu le poate sustine. Reprezentantul CJ-ului a promis sa rezolve problema cu transportul celor trei fotbalisti de la Adjud, dar de un sprijin financiar mai insemnat nu poate fi vorba pina la prima rectificare bugetara. In orice caz, selectionata trebuie sa finanteze in continuare, in caz contrar nici o echipa din Vrancea nu are drept de participare la baraj de promovare. "Principala problema este Salvarea. Vrancea este un judet atipic. In alte judete s-a pus accent pe selectionate, la noi CJ nu prea e prezent, cel putin la fotbal. In Bacau au facut proiecte comune. E posibil ca in viitor sa jucam la Vulturu, pentru ca, la Foscani, pentru un robinet de apa calda trebuie aprobare de la primar. Nu avem nici un sprijin. La Bacau spre exemplu, unde emulatia e mai mare, cantonamentul, transportul, toate sint asigurate de autoritatile locale si judetene. Acolo s-au alocat 51.000 de lei, in afara de transport sau cazare, a explicat Dan Dumitru. Important de mentionat este si ca, spre deosebire de alte judete, Vrancea U16 se bazeaza aproape in exclusivitate pe jucatori provenind de la un singur club. Cu toate acestea, tinerii fotbalisti vrinceni s-au luptat de la egal la egal cu selectionate in adevaratul sens al cuvintului. Cel mai bun exemplu este remiza 2 "" 2 cu Bucurestiul, care are in componenta cei mai buni jucatori de la Steaua, Dinamo, Rapid, Sportul Studentesc.


Vrancea are jucatori de mare perspectiva


"E un mare merit ca am ajuns pina aici. Sintem optimisti, dar si realisti, jucam practic impotriva lotului national al Romaniei. Am cazut intr-o grupa grea" e parerea lui Dan Dumitru, confirmata si de antrenorul principal al selectionatei. "Realist fiind, nu cred ca ne putem califica. Esential e ca am strins un lot de jucatori de 15 "" 16 ani de perspectiva, talentat. Trebuie sa muncim mult cu ei. In judetul nostru nu s-a dat atentie la centrele de copii si juniori. Copiii vin total nepregatiti din scoli. Sintem singura echipa de pe locul III cu 21 de puncte, dintre care 9 facute cu primele trei clasate. Avem si grupa 1996, o generatie care ne incinta, dar nu sintem ajutati. Noi nu ne-am facut de ris, ba din contra. Daca vii cu scoruri astronomice, nu te ajuta nimeni, dar daca ai rezultate ar fi normal sa o faca. Neagu face parte din lotul largit al Romaniei, dar avem si alti jucatori valorosi precum Stoian, Stratulat, Toader sau Florea", a conchis antrenorul selectionatei vrincene U16, Mihai Oprisan. (Ciprian FANARU)

Programul meciurilor selectionatei U16 in Grupa a III-a:

Etapa I, 10 martie, Constanta "" Vrancea

Etapa II, 13 martie, Vrancea "" Calarasi

Etapa III, 24 martie, Bucuresti "" Vrancea

Etapa IV, 27 martie, Vrancea - Constanta

Etapa V, 3 aprilie, Calarasi "" Vrancea

Etapa VI, 10 aprilie, Vrancea "" Bucuresti




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 9 ore, 26 minute, 11 secunde
...LE DORESC BAFTA COPIILOR SI MULTA SANATATE ANTRENORILOR .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.