Sport

Focsaniul ataca turneele semifinale de baschet cu patru echipe

Ciprian Fânaru
3 mar 2011 686 vizualizări
U13, U14, U17 si U18 sint categoriile de virsta unde Vrancea spera la medalii nationale

Baschetul juvenil vrincean a avut un inceput de an cu rezultate bune, care au propulsat nu mai putin de patru formatii la intrecerile semifinale. "Pina in acest moment sintem in grafic, avem patru echipe calificate la turneele semifinale. Si asta intr-un oras fara echipa de seniori. Incepind din aceasta faza ne intilnim cu cluburi cu sprijin din doua parti: si de la CSS-uri si de la gruparile de seniori de care apartin", spune Mihai Petrut, directorul Liceului cu Program Sportiv Focsani. Turneul zonal de la Iasi din cadrul Campionatului National de baschet a adus formatiei U17 LPS "" CSS Focsani calificarea la turneul semifinal. Trupa pregatita de Mihai Petrut a invins cu 71 "" 37 CSS Triumf Calarasi si a cedat un joc, 35 "" 58 cu CSS Unirea Iasi, izbutind accederea la turneul semifinal, desi i-au lipsit patru jucatori de baza. în faza urmatoare a intrecerii, se vor forma doua grupe a cite patru echipe, iar primele doua clasate din fiecare serie vor obtine calificarea la turneul final programat in perioada 4-6 iunie. "La U17 au ramas opt echipe pe tara, impartite in doua grupe, joaca in doua orase, iar primele patru vor juca pentru medalii in cadrul unui turneu. La U18 speram sa ajungem in primele opt pe tara. Am avut ghinion cu accidentarea celui mai bun sportiv, Alin Olaru. As vrea sa subliniez ca la sport de echipa cum e baschetul, ajungerea la un turneu final echivaleaza in opinia mea cu medalie nationala la un sport individual. Aceasta e o realizare pentru clubul nostru. Asteptam totodata medalii de aur la rugby in 15 dar si la rugby in 7", a precizat Mihai Petrut, directorul LPS Focsani si conducatorul CSS Focsani. Legat de posibilitatea ca Focsaniul sa gazduiasca un turneu semifinal, cele mai mari sanse ca acest lucru sa se intimple sint la U13, unde orasul vrincean e in concurenta doar cu Galatiul. La U14 isi doresc organizarea Braila si Dinamo, iar la U18 e de asemenea o lupta strinsa pentru statutul de gazda. Lipsa de implicare a sponsorilor este un of al directorului de la LPS. "Am avut conditii bune de pregatire, dar de o buna bucata de timp nici unul dintre agentii economici nu si-a intors fata catre sport, catre juniori, care sint baza piramidei", a punctat Mihai Petrut. La finalul saptaminii viitoare, in perioada 12 "" 13 martie, la Focsani se va desfasura ultimul turneu de sala la categoria de virsta U18, masculin, unde echipa focsaneana e deja calificata mai departe. (Ciprian FANARU)

Rezultate U18

46 "" 70 si 53 "" 69 cu CSS Unirea Iasi

74 "" 59 si 104 "" 53 cu CSS Brasovia

80 "" 55 cu Magic Champions

Rezultate U14

65 "" 71 si 52 "" 67 cu CS Cuza Sport

72 "" 42 si 56 "" 30 cu CSS Buzau

82 "" 72 si 77 "" 71 cu Triumph Radauti

Rezultate U13

38 "" 32 si 42 "" 37 cu CSS Buzau

42 "" 26 si 39 "" 30 cu CS Cuza Sport II

25 "" 49 si 33 "" 29 cu CS Cuza Sport I


Alin Olaru are nevoie de ajutor dupa accidentare


Echipa de baschet sub 18 ani LPS CSS Focsani si-a propus in acest an sa ajunga in primele opt echipe din tara. Pentru a putea accede la turneul final, focsanenii au nevoie sa alinieze cea mai buna garnitura. Din pacate, acest lucru sta sub semnul intrebarii din pricina ghinionului care a lovit trupa vrinceana. Internationalul de juniori Alin Olaru, cel mai valoros baschetbalist focsanean in acest moment, s-a accidentat in timpul campionatului si a fost nevoit sa se opereze la genunchi. Antrenorii sai fac apel la oamenii de afaceri sau la oricine altcineva poate ajuta financiar sportivul sa-si poata ajuta din teren formatia. Pentru a fi recuperat, conducatorul de joc are nevoie de injectii cu plasma pentru regenerarea rotulei, dar tratamentul si recuperarea ulterioara costa 9.000 de lei, bani de care clubul nu dispune. (C. F.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.