Sport

Luptatorii vrinceni, pe podium la Cupa Ilyo

Ciprian Fânaru
1 mar 2011 1482 vizualizări
Sportivii de la CS Addras au cucerit cinci medalii

Inceput bun de an pentru sportivii clubului de taekwondo Addras Focsani. Ei au reusit sa obtina nu mai putin de cinci medalii, una de aur, trei de argint si una de bronz, la prima editie a "Ilyo Open Cup", competitie desfasurata weekend-ul trecut in Sala Polivalenta din Bistrita. La intrecerea organizata de Clubul Sportiv Ilyo Bistrita au luptat 300 de participanti de la 20 de cluburi afiliate la Federatia Romana de Taekwondo. Performerii care au urcat pe podium sint Nicu Chirila - 37 kg cadeti II masculin (medalie de aur), Iuliana Jaba - 49 kg juniori feminin, Gabriel Galoiu ^ 25 kg copii II masculin, Andy Cuconoiu - 37 kg cadeti II masculin (medalii de argint) si Cristian Buruiana - 35 kg copii I masculin (medalie de bronz). Gabriel Galoiu a avut o comportare de exceptie, parcurgind patru meciuri pina in finala, cind a cedat in fata unui adversar mai bine cladit pentru categoria de virsta copii. S-au mai remarcat la acest concurs si Catalin Herghelegiu la -45 kg cadeti I masculin, Alexandru Iancu la -45 kg cadeti I masculin si Andrei Chirila la - 45 kg cadeti I masculin. "Doresc sa adresez, in numele tinerilor medaliati, multumiri parintilor, colaboratorilor si sustinatorilor nostri, in special domnului Horia Dumitrescu si angajatilor Muzeului Vrancei, domnilor George Coman, Dan Petrea, colegilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi si Inspectoratului Judetean de Politie, care au sustinut material eforturile noastre. In urma colectarii de fonduri, am reusit achizitionarea de echipament in valoare de peste 10.000 lei, foarte necesar in procesul de antrenament, aspect care s-a vazut in rezultatele obtinute. Un sportiv care ajunge pe podium este reprezentantul intregii comunitati pe care o reprezinta, insa, din pacate, putini inteleg acest aspect", spune Adrian Dochioiu, instructorul de la Addras. De mentionat ca, la sporturile olimpice precum taekwondo ori judo, principalul obiectiv e siguranta sportivilor si nu spectacolul in sine.


Iuliana Jaba a fost convocata la lotul national de juniori


Prestatia de la Cupa Ilyo i-a adus Iulianei Jaba selectionarea in lotul national al Romaniei, care urmeaza sa participe la Campionatul European de Juniori de la Paphos, Cipru, 6 "" 9 octombrie. Sportiva din Focsani se va alatura lotului simbata, 5 martie, la Centrul Olimpic de Taekwondo WTF, urmind sa participe timp de doua saptamini la antrenamente ce fac parte din pregatirea centralizata. Un amanunt care releva valoarea luptatorilor vrinceni e faptul ca din cei 300 de participanti Federatia a selectat doar patru pentru lot si unul dintre acestia este din Focsani. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.