Sport

Baschetbalistii focsaneni, luati in calcul pentru formarea loturilor nationale

Ciprian Fânaru
24 feb 2011 684 vizualizări
Programul National de Dezvoltare pentru U 15 PerformBaschet, Un pas inainte al Federatiei Romane de Baschet (FRB), dedicat copiilor nascuti in 1995 si mai tineri (15-16 ani), care se deruleaza in noua centre regionale stabilite de Biroul Federal, a demarat weekend-ul trecut la Galati

"FRB a initiat acest program, singurul de acest fel din Romania, din dorinta de a oferi tinerilor de 15-16 ani posibilitatea aprofundarii cunostintelor baschetbalistice. Vrem sa aratam ca se poate face educatie prin sport, respectiv prin baschet", a declarat Carmen Tocala, presedintele FRB. La finalul saptaminii trecute, la Galati, s-au desfasurat primele cinci antrenamente sub indrumarea directorului zonal Florin Nini. Cei 18 sportivi au provenit din Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Rm. Sarat iar antrenamentele au fost conduse de antrenorii: Mihai Petrut (LPS Focsani), Gelu Cazanoschi (Phoenix Galati), Mircea Totolici (Cuza Sport Braila), Tudose Teodorascu (LPS Galati) si Mugurel Lepadatu (Phoenix). Prima etapa s-a desfasurat in weekend la sala de sport a Colegiului National Costache Negri. Pentru acest program au fost primite materiale de la Federatia din Turcia, lucrindu-se pe aceeasi linie de antrenamente. S-a urmarit imbunatatirea tehnicii individuale si mai putin cea colectiva. Pentru etapele urmatoare vor ramine doar 16 sportivi. Andrei Neguroiu, Dragos Mihalcea, Darius Chirca si Lucian Tibirna sint baschetbalistii focsaneni prezenti la actiune. Ca finalitate a acestui program, in luna iunie se va organiza Liga Nationala, cu participarea celor noua centre de zona, la care vor fi prezenti reprezentantii Federatiei si antrenori federali care vor forma loturile Romaniei 1995 si 1996. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.