Sport

Primul asalt pentru turneul semifinal

Ciprian Fânaru
10 feb 2011 722 vizualizări
Echipa de junioare II LPS Academica Focsani lupta la acest final de saptamina la Bacau, la al doilea turneu al Campionatului National

Campionatul national al junioarelor II, plecat la drum in noiembrie anul trecut, nu a inceput tocmai perfect pentru handbalistele care compun echipa LPS Academica Focsani. Elevele Doinei Ene au reusit doar o victorie in cadrul turneului de la Constanta, cedind in celelalte doua partide. Turneul inaugural la aceasta categorie de virsta a aratat insa o formatie vrinceana capabila sa lupte, cea mai buna dovada fiind scorul strins din disputa cu CSS Constanta, cind gazdele de atunci au invins la doar trei goluri diferenta. Focsanencele au moralul si increderea la cote ridicate dupa ce si-au vazut idolii pe viu "" Oltchim Rm. Vilcea a jucat un meci la Focsani "" si dupa ce unele dintre ele au avut chiar privilegiul sa intre pe teren si sa schimbe pase cu Neagu si Elisei. Stagiul de pregatire efectuat recent nu face decit bine sportivelor, care au si atuul unui portar de lot national, Cristina Enache. Daca si colegele o vor ajuta, obiectivul de calificare la turneul semifinal pare mai mult decit realist. Prima piatra de incercare va fi la finalul acestei saptamini, cind LPS Academica va infrunta in primul meci al turneului de la Bacau chiar liderul CSS Constanta. Nu va fi usor nici in partida cu gazdele de la CSS Bacau, care nu au strins vreun punct, iar inclestarea cu LPS Braila pare momentan decisiva in acontarea pozitiei secunde. Reamintim ca la turneul semifinal se vor califica primele doua clasate din grupa, iar elevele Doinei Ene chiar asta tintesc. Primavara va fi de foc pentru LPS Academica, dupa Bacau in februarie urmind turnee de calificare in martie la Braila si in aprilie la Focsani. Echipa, sprijinita de Emil Crihana, va imbraca si un echipament nou, marca Hummel, la fel ca multe formatii de handbal de top. Lotul pe care se bazeaza in acest moment echipa vrinceana este format din portarii Cristina Enache, Andreea Olteanu, Alina Dinita si jucatoarele de cimp Andreea Avram, Iuliana Avram, Alina Bogzeanu, Raluca Diaconescu, Madalina Dita, Ana Maria Draghici, Carmen Leanu, Oana Mocanu, Cristina Movileanu, Laura Petrea, Andreea Prodan, Madalina Radu, Alexandra Stoleru si Simona Ungureanu. (Ciprian FANARU)

Programul turneului II de la Bacau:

Etapa I "" simbata 12 februarie

CSS Constanta "" LPS Academica Focsani

CSS Bacau "" LPS Braila

Etapa II - simbata 12 februarie

LPS Academica Focsani "" LPS Braila

CSS Constanta - CSS Bacau

Etapa III "" duminica 13 februarie

CSS Bacau - LPS Academica Focsani

LPS Braila - CSS Constanta

Clasament seria B

1 . CSS Constanta 3 3 0 0 71-58 6p

2 . LPS Braila 3 2 0 1 84-56 4p

3 . LPS Focsani 3 1 0 2 60-64 2p

4 . CSS Bacau 3 0 0 3 45-82 0p


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.