Sport

Razboi vrincean sub panou

Ciprian Fânaru
9 feb 2011 1248 vizualizări
meciul din Cupa Romaniei dintre BC Timisoara si Steaua ii va gasi fata in fata pe Catalin Petrisor si Madalin Dinca, sportivi formati pentru performanta la Focsani u partida incepe la ora 18.00 si poate fi urmarita in direct pe TVR3

Baschetul vrincean respira prin rezultatele bune reusite an de an de juniori. Echipa de seniori Focsaniul nu mai are de doi ani, de la aventura juniorilor "mari" de atunci in Divizia B. Si, asa cum se intimpla cind acasa nu ai o scena pe care sa urci si sa iti etalezi valoarea sportiva, iti cauti implinirea in mediile care o permit. Scoala de baschet din Vrancea se mindreste mai nou cu doi reprezentanti ai sai care bat la portile performantei adevarate. Madalin Dinca si Catalin Petrisor, colegi nu de mult la CSS Focsani, se vor intilni diseara in postura de adversari. Duelul dintre echipele lor, Steaua Bucuresti si BC Timisoara, va conta pentru Cupa Romaniei, prima mansa a sferturilor de finala. Madalin Dinca si Alexandru Epure au fost componenti de baza ai lotului national U18, primul fiind desemnat cel mai bun baschetbalist vrincean inca din anul 2005. El a facut totodata parte din echipa de baschet a Colegiului National Unirea Focsani. A jucat la CSM Bucuresti dupa incheierea junioratului, unde a avut evolutii bune si a fost remarcat de ros-albastri, care l-au inregimentat in aceasta iarna. Dinca a debutat luna trecuta pentru renascuta formatie stelista, in meciul de campionat cu BC Miercurea Ciuc. Focsaneanul are sansa sa invete trucurile sportului cu mingea la cos de la internationalii Virgil Stanescu, Virgil Carutasu si Andrei Mandache, plus o intreaga legiune de straini, precum americanii Jerome Coleman, Joshua Jackson, Robert Turner, sirbul Lucic Uros, bulgarul Hristo Nikolov. Cei doi vrinceni nu sint inca oameni de baza ai celor doua combatante, asta datorita virstei fragede, dar ascensiunea pare fireasca in acest moment, odata ce sportivii vor fi acumulat mai multa experienta la acest nivel. Madalin Dinca a implinit ieri 21 de ani, iar fostul sau coleg Catalin Petrisor este deja la al doilea sezon in echipa de pe malul Begai, jucatorul celor supranumiti "leii din Banat" participind vara trecuta la turneul final al Campionatului European U18. Ambii sint obisnuiti sa isi reprezinte tara din perioada junioratului, CSS Focsani fiind de altfel un centru care furnizeaza constant "material uman" loturilor nationale. Turul sferturilor de finala ale Cupei Romaniei poate fi urmarit in transmisiune directa, diseara, de la ora 18.00, in direct la postul TVR3. (Ciprian FANARU)

Programul sferturilor de finala:

CS Gaz Metan Medias - CS Otopeni

CSU Ploiești - BCM U Pitesti

BC Mures Tg. Mures - SCM CSS Craiova

BC Timisoara - CSA Steaua Turabo Bucuresti

Madalin Dinca

Nr. de pe tricou: 10

Inaltime:194 cm

Post: extrema

Nascut: 1990

Echipa:CSA Steaua Turabo Bucuresti

Ultimul sezon:CSM Bucuresti





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.