Sport

Vizita galacticelor, marcata cu sampania Oltchim

Ciprian Fânaru
20 ian 2011 1135 vizualizări
Intre prezenta de la Colegiul Unirea si meciul demonstrativ din Polivalenta, handbalistele Vilcei s-au rugat la Manastirea Brazi, dar au si dansat pe muzica populara si au primit sampania speciala Oltchim la Veritas SA Panciu

Focsanenii au profitat de vizita handbalistelor de la Oltchim si s-au inghesuit la autografe si poze cu vicecampioana Europei. Daca primirea de care au avut parte la Colegiul National Unirea si la Sala Polivalenta le-au impresionat pe fete, cel putin la fel de bine s-au simtit acestea la Panciu, zona pe care au vazut-o intre cele doua momente. în drumul spre podgoria Panciu, vilcencele au poposit la Manastirea Brazi, stiuta in intreaga tara pentru faptul ca acolo se gasesc moastele Sfintului Teodosie, pastrate in cea mai valoroasa racla din Romania. Jucatoarele au petrecut vreme de jumatate de ceas in lacasul sfint, rugindu-se pentru sanatate si pentru cit mai multe succese pe terenul de handbal. Cele 20 de handbaliste din lotul campioanei Romaniei au admirat dupa aceea fabrica de sampanie Veritas SA din Panciu, dar au vizitat si hrubele de pe vremea lui Stefan cel Mare, acolo unde se depoziteaza din secolul XV unele dintre cele mai cunoscute vinuri romanesti. Directorul Adrian Toma le-a fost ghid sportivelor, explicindu-le cum se fabrica vinul spumos. Vilcencele au fost invitate apoi la masa, unde au avut parte de multe surprize, fiind primite cu muzica populara de catre Maria Murgoci si ansamblul folcloric "Tara Vrancei". In centrul atentiei a fost Cristina Neagu. Cea mai buna handbalista din lume in 2010 a primit cadou sampania magnum "Cristina Neagu", cu poza sa, iar celelalte fete s-au ales cu alte cadouri: sticla de sampanie "Oltchim". Doar doua evenimente sportive au fost marcate la Panciu prin fabricarea unei sampanii speciale Steaua 7 mai 1986 si Oltchim 2010 "" finalista a Ligii Campionilor. Campioanele s-au prins in hora si au jucat pe sirbe moldovenesti, nici ucraineanca Pidpalova, unguroaica Szucs sau turcoaica Ã"“zel neputind sta deoparte. "Am avut parte de o mare surpriza. Am fost primite cu mare caldura si cred ca astfel de evenimente ar mai trebui organizate si in alte orase", a declarat pivotul Ionela Stanca.


Oltchim poate alinia oricind doua echipe valoroase


Faptul ca Oltchim a facut show in Polivalenta focsaneana nu a scapat neobservat de presa centrala, care a scris ca publicul s-a batut pe bilete la acest meci istoric. La finalul acestuia, spectatorii au invadat terenul si s-au fotografiat cu favoritele, campioanele semnind autografe pe mingi, esarfe, tricouri, calendare, dar si pe piele. Scorul a fost 50 "" 50, iar Oltchimul s-a divizat in doua formatii care probabil s-ar clasa pe primele doua pozitii in campionatul national de handbal feminin al Romaniei, denumit Liga Nationala. Iata care au fost cele doua echipe care au facut spectacol luni seara: Oltchim A (albastru): 12. Ludmila Tereza Pislaru, 14. Steluta Luca (c), 5. Iulia Puscasu-Curea, 7. Adriana Nechita, 22. Oana Andreea Manea, 4. Anastasija Pidpalova, 23. Gabriella Szucs, 8 . Adina Meirosu-Fiera, 10. Roxana Han-Gatzel, 12. Adriana Gabriela Tacalie. Antrenori: Peter Kovacs si Maria Torok-Duca. Oltchim B (rosu): 21. Talida Tolnai, 15. Valentina Elisei-Ardean (c), 9. Ionela Stanca, 17. Ramona Maier, 8. Cristina Neagu, 25. Clara-Stela Vadineanu, 19. Valeria Bese, 55. Melinda Geiger, 88. Patricia Vizitiu, 77. Yeliz Ã"“zel. Antrenor: Adrian Rosca. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.