Sport

Fotbalul vrincean, interzis si la liga a treia?

Ciprian Fânaru
20 ian 2011 678 vizualizări
Cele doua formatii vrincene nu indeplinesc conditiile sa mai evolueze din 2013 in acest esalon u Federatia are ca varianta infiintarea unei serii C2, dupa model italian, tocmai pentru astfel de echipe Cei care cred ca fotbalul vrincean a atins punctul cel mai de jos nu stiu ce li se pregateste.

"Nasul" Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), s-a gindit in ceasul al 13-lea ca e nevoie de o reforma si si-a pus in gind sa revolutioneze sistemul competitional. Numarul mare de echipe din ligile inferioare si criza economica stau oficial la baza acestor idei. Sandu i-a anuntat pe reprezentantii cluburilor din Liga a doua si Liga a treia ca vor fi modificari in planul competitional in sezoanele urmatoare. Bossul de la FRF se gindeste sa introduca o etapa intermediara de tranzitie, Liga a doua sa aiba doua serii de cite 12 echipe cu sistem de joc play-off si play-out, iar Liga a treia sa treaca la 6 serii de 14 echipe. Sistemul competitional pentru sezonul 2011-2012 e deja stabilit, iar etapa intermediara nu poate incepe mai devreme de 2012. In 2013, Sandu vrea sa continue reforma si sa ajunga la obiectivul propus: o Serie B de 18 20 de echipe si esalonul al treilea cu patru serii de 16 echipe. In plus, FRF vrea sa creeze si un al patrulea esalon-tampon, care sa ajute trecerea din campionatele judetene in Liga a treia. Motivul pentru care Sandu intentioneaza sa faca aceste schimbari il reprezinta incapacitatea echipelor nou-promovate de la judet de a se adapta in Liga a treia, lucru care a dus la multe abandonuri in ultima vreme. Exemple mai recente pentru Vrancea sint FC Dumitresti in 2009 iar Dorecom Reghiu a vindut locul in esalonul trei celor de la Abatorul Slobozia si Steaua Focsani Olimpiei Rm. Sarat. Planul va fi discutat si in Adunarea Generala care va avea loc pe 9 mai.


Federatii regionale si infiintarea diviziei C2


AJF Vrancea nu va mai fi subordonata direct FRF-ului, urmind sa tina legatura cu o subfederatie zonala. "La liga a treia vor fi sase sau opt federatii regionale care sa cuprinda cite opt judete. Se ia in calcul si infiintarea unei serii C2, ca in Italia. Nici una dintre echipele vrincene din Liga a treia nu indeplineste conditiile pentru a activa in acest esalon din 2013", ne-a spus presedintele AJF, Dan Dumitru, care critica modul cum este condusa in acest moment gruparea-fanion a orasului de pe Milcov. "La conditiile de acum nu ne putem gindi la fotbal profesionist. CSM Focsani nu va avea acces nici la Liga a treia, poate daca va gasi un investitor va fi altfel. Focsaniul nu trebuie sa se multumeasca cu acest nivel «de C2». Vinovati sint consilierii locali din mandatul trecut si o parte din cei actuali, care nu au inteles sintagma de club privat. Cind conduceam sectia de fotbal erau banuitori. Niciodata nu am fost ascultat, crezut si s-a ajuns in situatia asta. Timp de cinci ani am atras atentia si am completat cu bani din buzunar", a spus fostul conducator al echipei de fotbal CSM Focsani, Dan Dumitru. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.