Sport

Spiritul de luptator le-a adus medalii stralucitoare

Ciprian Fânaru
14 ian 2011 1137 vizualizări
Taekwondo-ul a continuat ascensiunea si in 2010 u Focsaniul a gazduit Cupa Vrancea, iar luptatorii vrinceni s-au facut remarcati atit in competitiile din tara cit si in cele din strainatate

Anul a inceput cu un stagiu de pregatire in Grecia la care a luat parte Adrian Dochioiu, onorind invitatia maestrului Yannis Govas, antrenorul lotului national al Greciei. Vrinceanul a avut sansa de a se antrena alaturi de campionul olimpic de la Sydney 2000, Michalis Moroutsos, dar a avut ocazia de a observa pe viu cultul pe care grecii il pentru sport. La Adunarea Generala a Federatiei Romane de Taekwondo WTF, desfasurata in martie la Bucuresti, focsaneanul Cristi Malureanu, 4 Dan, a fost ales in functia de director tehnic al federatiei. Primul succes al anului 2010 a fost titlul de vicecampion national de juniori cucerit de Cristi Tanase, sportiv legitimat la clubul Dragon Focsani. In urma unui parcurs de exceptie, vrinceanul a ajuns in finala categoriei - 59 kg, cedata in fata unui sportiv mai titrat, component al lotului national. Cel mai important eveniment care a avut loc la aceasta intrecere a fost, pentru clubul Dragon, rejucarea finalei categoriei - 68 kg, seniori masculin, disputata intre Iulian Pitulac si un sportiv din Miercurea Ciuc. Pitulac s-a impus fara probleme, obtinind titlul de campion national, al treilea titlu consecutiv, luptatorul asteptind sa primeasca si titlul de sportiv emerit. Campionatul National pentru copii si cadeti de la Bistrita, din luna iunie, l-a scos la rampa pe Cristian Buruiana - CS Addras, care a cucerit medalia de bronz la categoria de virsta copii 8-10 ani. In august, doi vrinceni au reprezentat judetul si tara cu mindrie la Campionatul Mondial al Pompierilor si Politistilor IPA, competitie gazduita de Coreea de Sud. Judoka Nicolae Enache, legitimat la CSM Focsani, a cucerit medalia de aur la categoria 81 kg, dupa ce a trecut in finala de coreeanul Sonho Sin. Iulian Pitulac, luptator antrenat de Cristi Malureanu, s-a clasat al doilea la taekwondo, in limitele categoriei 68 de kilograme.

Performanta si pe plan continental

In septembrie, la Harkov, Cosmin Isofache a fost la un pas de medalie la Campionatul European de taekwondo rezervat sportivilor cu virste intre 18 si 21 de ani. Seminarul tehnic desfasurat in octombrie la Focsani a adunat 50 de sportivi din tara si strainatate, iar practicantii disciplinei olimpice au avut sansa de a se antrena sub indrumarea maestrului Yannis Govas. A urmat pentru Addras un multiplu succes pe plan international, Iuliana Jaba, Alexandru Iancu, Catalin Herghelegiu si Cristian Buruiana reusind fiecare sa urce pe podium la Sofia Open, turneu international de taekwondo derulat in octombrie in Bulgaria. Cosmin Isofache, Dragos Irimia, Robert Cristian Malureanu, Narcis Rusu, Andrei Rusu, Ioana Galea si Cristian Tanase au urcat pe podium la cea de-a XI-a editie a Cupei Romaniei, concurs gazduit de Brasov la finalul lunii octombrie. Trei medalii au cucerit apoi luptatorii de la clubul Addras la Cupa Vrancea, intrecere rezervata copiilor, juniorilor si cadetilor, desfasurata in noiembrie in Polivalenta focsaneana. Aur a luat Bogdan Anca la ^ 73 kg juniori masculin, argint a cucerit Iuliana Jaba la 44 kg juniori feminin, iar medalia de bronz i-a revenit lui Catalin Herghelegiu la 47 kg cadeti masculin. Luna decembrie a fost incheiata "la inaltime", cu un bilant foarte bun pentru sportivii de la clubul Addras la Jocurile Balcanice si Dracula Open, competitii care au avut loc in Capitala. Iulia Jaba a cucerit bronzul la Balcaniada, categoria -44 kg juniori feminin, Bogdan Anca a luat aurul la ^ 78 kg juniori masculin, la Dracula Open, in timp ce Cristian Buruiana a reusit sa obtina argintul la -35 kg copii masculin. Colegul lor Alexandru Iancu a izbutit de asemenea o clasare pe podium, cucerind medalia de bronz la -41 kg cadeti masculin. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 10 ore, 13 minute, 20 secunde
Felicitari celor care le arata calea acestor copii, felicitari sportivilor merituosi! Un an nou plin de stralucire!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.