Sport

Victoria cu emotii e si mai frumoasa

Ciprian Fânaru
10 ian 2011 451 vizualizări
CSS Focsani - CSS Unirea Iasi 61 - 56, simbata, in primul turneu de calificare la baschet U17 Echipa de baschet juniori continua seria succeselor in fazele preliminare ale Campionatului National.

Primul turneu de calificare la categoria de virsta U17, gazduit weekend-ul trecut de Focsani, a consemnat una dintre cle mai frumoase victorii ale elevilor lui Mihai Petrut. Avizati de succesul categoric repurtat de formatia din Iasi in primul meci, 68 "" 32 cu Royal Calarasi, acestia au facut un meci mare si au inceput cu dreptul tentativa de accedere in fazele superioare. Juniorii echipati in albastru au inceput bine, au condus in permanenta, cu 14 "" 7 dupa 6 minute de joc. Prima sirena i-a gasit pe focsaneni in avantaj destul de confortabil (20 "" 10). Defensiva a fost mai mereu la inaltime in prima parte a disputei, iar la jumatatea sfertului al doilea tabela indica 25 "" 19 in favoarea gazdelor. Baietii antrenati de Mihai Petrut au continuat sa le "fure" mingea de sub panou adversarilor, reusind sa incheie cu un avantaj mai putin linistitor la pauza mare: 32 "" 27. Olaru a fost spectaculos si eficient, Mirea neinspirat la aruncarile libere dar relativ prolific sub inel. Iesenii au revenit in joc si au preluat pentru prima oara conducerea la 4 minute de la startul partii secunde, 35 "" 34. Totul s-a rupt apoi, in principal din cauza precipitarii, si oaspetii s-au instalat la conducere, 43 "" 36. Incercarile de trei puncte ale lui Neguroiu & compania n-au dat rezultate, aruncarile libere capatate si transformate de CSS Unirea a contribuit si ele, iar Iasul a profitat. Dupa trei sferturi jucate din meci, scorul era 41 "" 45. Doua cosuri de trei puncte reusite de internationalul Olaru au electrizat sala si au apropiat trupa focsaneana la un singur punct, 48 "" 49 la jumatatea sfertului al patrulea. Totul a fost apoi pe muchie de cutit, show-ul facut de MVP-ul Olaru alaturi de colegi sai ducind Focsaniul in avantaj. Cu un minut inainte de final, cos si fault acordate de arbitri au creat o distanta de doua puncte in favoarea echipei vizitatoare. Recuperarea de senzatie a lui Neguroiu a fost decisiva si a adus in cele din urma victoria pentru ai sai, scor final 61 "" 56. Pentru CSS Focsani au jucat: Olaru, Neguroiu, Mirea, Pirvu, Seciu, Zbirna, Ionita, Chirca, Vechiu. Focsaniul, care a demonstrat ca merita sa mearga mai departe, a intilnit ieri Calarasiul. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.