Sport

CSS Gimnastica Focsani a fabricat campioane si in 2010

Ciprian Fânaru
8 ian 2011 3454 vizualizări
Zeci de medalii la competitii nationale reprezinta rasplata pentru numeroasele ore de antrenament u clubul vrincean a dat nu mai putin de sapte sportive la loturile nationale de junioare de la Deva si Onesti Gimnastica vrinceana a avut un nou an la inaltime.

Disciplina olimpica este, datorita implicarii si pasiunii antrenorilor, cea care ne face sa fim mindri si cea care tine steagul sus. Neavind vreo echipa care sa exceleze la vreun sport pe scene nationale, exceptind poate destul de exoticul futsal, gimnastica este alaturi de rugby si judo o sursa de medalii pentru juniorii din Vrancea. Prima veste buna, cunoscuta inca de la finele lui 2009, a fost faptul ca Andreea Rotaru si Maria Rauta au fost selectionate la lotul national de junioare de la Deva. Prima competitie majora la care a participat Clubul Sportiv Scolar de Gimnastica Focsani a fost Campionatele Nationale Scolare de la Buzau, de la finalul lunii martie. Prima zi a consemnat cucerirea a sapte medalii. Senzatia zilei a fost Diana Damian, campioana absoluta, care pe linga aurul obtinut cu echipa, si-a trecut in palmares inca doua medalii la individual compus. La nivelul 3 de virsta aur au luat Aida Orhean la sol si Oana Spinu la sarituri, in timp ce la nivelul 4 Denisa Nastase a pus mina pe cea mai stralucitoare medalie. Argintul le-a revenit sportivelor Dora Vulcan "" sol si Aida Orhean "" sarituri, iar bronz a cistigat aceeasi Aida Orhean, dar la individual compus. Micutele sportive au stralucit si la Campionatul National al junioarelor IV, desfasurat in luna mai la Focsani, in Sala Polivalenta. CSSG Focsani s-a clasat pe podium la echipe. Noua speranta care tinde sa devina certitudine, Diana Damian, a fost din nou artizanul obtinerii rezultatelor pentru clubul focsanean. Sportiva si-a reconfirmat valoarea si a cucerit pe "teren propriu" doua medalii de bronz, una cu echipa si una la individual compus.


Au pregatit nationalele din toamna cu medalii la concursuri


La inceputul lunii iunie, sportivele de la CSSG Focsani au cucerit 13 medalii la Memorialul "Sergiu Popa", intr-o competitie de verificare inaintea nationalelor pe echipe. La cea de-a patra editie a concursului desfasurat in onoarea regretatutului tehncian care a pregatit gimnaste din tara si strainatate au participat sportive de la sapte cluburi din Romania. Tot la Buzau au avut loc apoi nationalele in urma carora s-au stabilit calificatele pentru finala Campionatelor Nationale din toamna. Punctajul cumulat al echipei compuse din Georgiana Ceobotaru, Maria Rauta si Andreea Rotaru le-a adus acestora si clubului medalia de argint in concursul pe echipe al junioarelor II. Andreea Rotaru s-a descurcat cel mai bine la paralele, cucerind medalia de argint. Tot in concursul junioarelor II, Maria Rauta a fost aproape de o clasare pe podium. A treia medalie de argint a fost trecuta in contul Focsaniului de echipa alcatuita din Oana Spinu, Diana Damian, Dora Vulcan, Aida Orhean si Denisa Nastase. Ele au urcat pe treapta a doua a podiumului in concursul pe echipe rezervat junioarelor III, fiind devansate, la fel ca fetele de la junioare II, de redutabila CSS Cetate Deva. Cele cinci medaliate au primit dupa aceea vestea ca au fost selectionate in lotul national de la Onesti. Una dintre antrenoarele lotului este Carmen Smeu, detasata de la clubul focsanean. La Cupa Vrancei, repetitie reusita inaintea nationalelor derulata in octombrie, gimnastele noastre au obtinut multe medalii. Ele au concurat doar impotriva adversarelor de la cluburile CSM Onesti si CSS Birlad. Tot in ultimele zile ale lui octombrie, Memorialul "Mircea Frum" de la Constanta a adus noi rezulatate promitatoare. Lotul Focsaniului a devansat din nou celelalte cluburi, reusind chiar sa depaseasca gazdele turneului. Aida Orhean s-a clasat pe primul loc si a luat aur la nivelul III, iar Denisa Nastase a incheiat pe locul al doilea la nivelul IV.


Zece medalii la finalele nationale de la Bacau


In sfirsit, laudabil e bilantul izbutit la Campionatele Nationale de la Bacau: doua medalii de aur, trei de argint si cinci de bronz. Andreea Rotaru a devenit campioana nationala la sol, obtinind si alte doua medalii, argint la sarituri si bronz la birna. Maria Rauta a cistigat bronzul la individual compus. In finalele pe aparate, gimnasta a cucerit doua medalii de argint, la paralele si birna si o medalie de bronz la sarituri. La nivelul IV, Denisa Nastase a devenit campioana nationala la sol si a obtinut medalia de bronz la birna. In decembrie, Maria Rauta a concurat la prima ei intrecere internationala, la Marsilia. Performantele nu puteau exista fara efortul unui colectiv de antrenori care cladesc deja o noua generatie de campioane: Adriana Lescovar, Florin Rosioru, Nicoleta Raducan, Daniela Marinescu, Cezar Stoica, Mariana Dragan, Danut Vulcan, Carmen Smeu, Nicoleta Brinzai. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 11 ore, 23 minute, 18 secunde
In 2010 antrenoarea Vulcan Doinita a facut parte din staful de antrenori a CSS Focsani.Mai ales ca ea e antrenoarea sportivei si fetitei ei VULCAN DORA.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.