Sport

FC Panciu vrea sa scape de locul cu ghinion

Ciprian Fânaru
7 ian 2011 576 vizualizări
Penultima in clasament, cu doar trei victorii in 13 partide, gruparea panceana traverseaza cel mai negru sezon de la revenirea in Liga a treia u o pregatire buna in cantonamentul de iarna este obligatorie pentru ca alb - rosii sa poata obtine cit mai multe puncte in retur u FC Panciu, intinerita in intersezon, trebuie sa scape de locul pe care il ocupa in acest moment, care o poate trimite in liga a patra

Acum un an se gindeau serios la promovarea in Liga a doua si aveau toate motivele sa o faca. Cea de-a doua jumatate a anului trecut a fost insa una nefasta pentru panceni, care s-au "mutat" in plutonul codaselor. Situatia poate parea mai mult decit surprinzatoare pentru cei care nu au urmarit indeaproape traseul alb "" rosilor din turul campionatului in curs. Trei victorii in 13 meciuri este foarte putin pentru o trupa care nu demult se batea pentru promovarea in al doilea esalon fotbalistic. Cauzele sint multiple, printre acestea numarindu-se plecarea golegeterului Catalin Costin si, noutate pentru echipa de pe "Orasenesc", problemele cu banii. Pancenii l-au pierdut din cauza incertitudinii si pe antrenorul Sorin Haraga, iar faptul ca jucatorii nu s-au antrenat aproximativ doua saptamini s-a vazut in rezultate, nemaivorbind de lacunele in pregatirea fizica observabile in joc si implicit daunatoare pentru zestrea de puncte, extrem de saraca. Opt din totalul celor 17 goluri inscrise de gruparea panceana in turul de campionat poarta semnatura a doi atacanti. Este vorba de Ionut Radu si Radu Sascau, fiecare cu cite patru reusite in tricoul celor de la FC Panciu. Daca la puncte echipa din Panciu sta mai slab decit CSM Focsani, golaverajul este mai bun, cu 17 goluri marcate si 23 incasate. Jucatorii veniti in vara nu au dat randamentul scontat, opt dintre acestia urmind sa plece in aceasta iarna. Cel mai important aspect legat de linistea gruparii "dintre vii" este de ordin regulamentar. Ultimul loc al clasamentului, ocupat de botosanenii de la Luceafarul Mihai Eminescu duce in liga a patra. Tot acolo poate duce insa si locul al 13-lea, ocupat la jumatatea sezonului de FC Panciu. Vrincenii trebuie sa evite sa incheie stagiunea in plutonul celor mai slab clasate trei formatii din cele sase serii ale Ligii a treia. Acestia concureaza practic pentru supravietuire cu formatiile aflate acum 13 in celelalte serii: Partizanul Merei, Girom Albota, Dunarea Turris Turnu Magurele, Bihorul Beius si Sanatatea Cluj. Obiectivul pancenilor este asadar clar, mentinerea in Liga a treia, iar strategia va fi asemanatoare cu a conjudetenilor de la Focsani, intinerirea lotului.


Au plecat in tromba dar au terminat penultimii


Pancenii au avut un start fulminant de sezon, care parea ca anunta inca un campionat in care acestia sa se lupte pentru locurile fruntase. Diferenta de scor din partida inaugurala a fost insa mincinoasa, in sensul ca iesenii, care erau abia strinsi pentru un nou sezon in esalonul trei, au aratat apoi o forma foarte buna fiind revelatia campionatului in prima serie. Celelalte doua victorii au fost obtinute contra Focsaniului si Botosaniului, formatii din subsolul ierarhiei. In runda a doua jocul a fost bun, dar principala favorita la promovare - FCM Bacau - a profitat de rarele inexactitati ale ros - albilor si i-au invins la doua goluri diferenta. Elevii lui Haraga nu au reusit mare lucru in partida de acasa cu echipa secunda a Otelului, cind au fost anesteziati de dubla lui Girleanu. In etapa a patra, acestia nu s-au regasit si s-au intrecut in greseli la meciul din deplasare de la Bacau, contra Aerostarului. Rezultatul s-a vazut pe tabela de marcaj, gazdele stabilind scorul final inca din prima repriza. Ceea ce se anunta o etapa fasta a fost "stricata" de semiesecul pancenilor de acasa, contra Ceahlaului II. Gazdele au condus de la inceput pina in minutul 90, cind golul lui Chitosca le-a ruinat planurile.


13 "" noroc sau ghinion?


Seria insucceselor a continuat si la Tg. Neamt, gruparea panceana reclamind insa maniera de arbitraj care le-a favorizat pe gazde si le-a ajutat sa cistige cu 2 "" 1. Tot cu 1 - 2 au cedat si in runda a saptea, de aceasta data acasa. In loc sa inceapa urcusul in clasament, FC Panciu a pierdut in fata celor de la FCM Onesti, dupa eliminarea portarului Lazar gazdele fiind nevoite sa il sacrifice pe Sascau, nereusind sa revina in joc dupa golul din penalty al onesteanului Tofan. Runda a opta a consemnat insuccesul la limita, 0 "" 1, cu formatia de pe locul al treilea, Petrotub Roman, venit in urma unui gol contestat, iesirea din tunel nefiind gasita nici in etapa care a urmat, 1 "" 2 in minutul 90 pe terenul sintetic al celor de la Poli Galati, antrenati de Damian Bancila, trecut si pe la Panciu. Necazurile nu aveau sa se opreasca in tabara vrinceana, care a suferit cea mai usturatoare infringere in liga a treia, 0 "" 4 pe teren propriu cu SC Bacau. Speriati ca o infringere ii trimitea pe ultimul loc, elevii lui Bolocan si Cioran au dat patru goluri pe "tarlaua" de la Bucecea, cistigind cu 4 "" 1 contra Luceafarului. Victoria 2 "" 1 din derby-ul judetean cu CSM Focsani, goluri Sascau si Stanciu, parea sa le asigure linistea inaintea pauzei de iarna. Nu a fost asa deoarece au cedat la limita pe "Areni" in ultima runda, un stadion care a vazut si partide de Divizia A. Pe un teren inghetat, jucatorii echipati in negru nu pus mari probleme sucevenilor, dar meritau un egal dupa modul cum a decurs jocul. 13 poate fi un loc cu ghinion pentru FC Panciu, care va avea de tras pentru scapa de penultima pozitie a clasamentului. (Ciprian FANARU)


Clasamentul seriei I:


1. FCM Bacau 13 11 2 0 40-9 35p

2. SC Bacau 13 11 1 1 28-6 34p

3. Petrotub Roman 13 9 1 3 22-7 28p

4. Otelul II Galati 13 6 2 5 16-14 20p

5. CSM Pascani 13 6 2 5 19-23 20p

6. Poli Galati 13 6 1 6 16-15 19p

7. FCM Onesti 13 5 2 6 16-17 17p

8. Ceahlaul II 13 5 2 6 14-18 17p

9. Aerostar Bacau 13 5 2 6 21-26 17p

10. Cetatea Tg. Neamt 13 5 1 7 15-27 16p

11. Rapid Suceava 13 4 1 8 17-22 13p

12. CSM Focsani 13 4 1 8 11-21 13p

13. FC Panciu 13 3 1 9 17-23 10p

14. Luceafarul BT 13 0 3 10 8-32 3p

Rezultatele inregistrate de FC Panciu in turul campionatului:

5 "" 1 cu CSM Pascani (a)

0 "" 2 cu FCM Bacau (d)

1 "" 2 cu Otelul II Galati (a)

1 "" 3 cu Aerostar Bacau (d)

1 "" 1 cu Ceahlaul II (a)

1 "" 2 cu cetatea Tg. Neamt (d)

1 "" 2 cu FCM Onesti (a)

0 "" 1 cu Petrotub Roman (a)

1 "" 2 cu Poli Galati (d)

0 "" 4 cu SC Bacau (a)

4 "" 1 cu Luceafarul M. Eminescu (d)

2 "" 1 cu CSM Focsani (a)

0 "" 1 cu Rapid Suceava (d)

*a "" acasa, d "" deplasare



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.