Sport

CSM Focsani, ca la 20 de ani, fara puncte si fara bani

Ciprian Fânaru
6 ian 2011 601 vizualizări
Formatia focsaneana a reusit doar patru victorii si un egal intr-un tur intreg de campionat u aceasta ocupa la jumatatea sezonului primul loc ce nu da emotii, dar trebuie sa stringa mai multe puncte in retur daca vrea sa ramina in liga a treia

Din cauza problemelor cu banii si a strategiei de a se baza pe tineri, trupa vrinceana a pierdut in vara anului trecut oameni de baza. Toader a plecat la Energia Vulturu, Nistoroiu joaca in ligile inferioare din Italia, Sararu si Curteanu au ales sa evolueze la liderul campionatului judetean National Golesti, iar Botezatu a renuntat deocamdata la fotbal. Nume ca Tirca sau Gheorghe au prins minute bune pe teren, iar mijlocasul Sontu, 17 ani, a fost de multe ori titular. Cel mai bun marcator al formatiei CSM Focsani este Octavian Bucataru, capitanul vrincenilor trecindu-si in cont trei goluri in prima parte a stagiunii actuale. Legat tot de statistica, formatia fanion a marcat de 11 ori in tur, incasind 21 de goluri. Indiferent daca lanterna Luceafarul Mihai Eminescu se retrage sau nu in aceasta iarna focsanenii trebuie sa se "adune" in pauza si sa fie capabili sa stringa cit mai multe puncte in retur, tinind cont ca locul 13, ocupat momentan de FC Panciu, poate fi retrogradabil.


Gustul victoriei, cunoscut doar pe teren propriu


CSM-ul a inceput campionatul cu o infringere pe teren strain, acesta reprezentind de altfel deznodamintul majoritatii partidelor disputate "afara". In meciul de la Bacau jucat pe "Letea", gazdele antrenate de Ciprian Panait nu au avut mari emotii in a-si adjudeca victoria in fata unei echipe a Focsaniului care s-a bazat pe mai multi juniori si care a pus de putine ori in pericol poarta bacauanilor. în afara celor doua goluri, Sport Club a mai trimis o data mingea in bara. Etapa a doua, primul meci acasa si prima victorie in contul elevilor lui Aurel Pastia, care s-au chinuit destul de mult sa treaca de o formatie artagoasa, care putea chiar sa marcheze in poarta gazdelor, aparata magistral de Bors. Unica reusita a partidei a venit dintr-o faza fixa, specialitatea casei in ultima vreme la Focsani. Mindrescu a executat o lovitura libera, Stefan a sutat din careul mic in portar, iar mingea a ajuns la Craciun, care a finalizat cu un sut sub transversala. Runda a treia a adus prima infringere pe "Milcovul", 0 "" 1 cu Petrotub Roman, la capatul unui joc fara ocazii multe, terminat de ambele formatii in zece oameni. Etapa a patra, din nou esec, la scor de neprezentare in deplasarea de pe "Areni", dar vrincenii au jucat aproape tot meciul cu un om mai putin. Meciul cu Pascaniul de la Focsani, la un pas sa fie ultimul din cauza revoltei fotbalistilor pentru reducerea salariilor, a consemnat a doua victorie a sezonului. Salvatoare a fost dubla lui Bucataru, care a intors scorul.


Au cedat derby-ul judetean


In etapa a sasea, focsanenii nu-au avut nici o sansa in fieful liderului FCM Bacau, cedind iar la scor de neprezentare, iar in etapa a saptea au pierdut dupa un joc dezamagitor partida de pe teren propriu contra formatiei secunde a Otelului Galati, scor 1 "" 2. CSM Focsani s-a "obisnuit" cu locul 12 inca din etapa a opta, cind s-a intors fara puncte de pe terenul celor de la Aerostar Bacau, dar in etapa a noua echipa a facut cea mai buna repriza si cel mai bun meci din sezon, trecind cu 3 "" 1 de Ceahlaul II. Rundele a 10-a si a 11-a au fost de pauza pentru vrinceni, care au invins intre timp pe National Golesti cu 2 "" 1 intr-un amical. In etapa a 13-a, baietii au mai contabilizat un esec pe teren strain, 0 "" 2 la Cetatea Tg. Neamt, ei cazind victime arbitrajului "special" influentat de aerul de munte, dupa ce pancenii patisera cam acelasi lucru. Din pacate, in etapa a 14-a gruparii focsanene i-au fost smulse doua puncte de catre arbitrul asistent Maricel Dragomir, braileanul ridicind eronat fanionul la un gol marcat de Craciun in minutul 90. Partida s-a incheiat cu scor alb si gazdele au pierdut doua puncte importante. In penultima runda a turului, jucatorii Focsaniului au cedat derby-ul judetean disputat pe terenul din Panciu, un derby in care cele doua combatante au dominat cite o repriza. Ultimul meci din 2010, inceput cu jumatate de ora intirziere din pricina zapezii, a fost de bun augur pentru CSM Focsani, care a izbutit a patra victorie tocmai in fata formatiei pregatite de fostul technician al gruparii de pe Milcov, Damian Bancila. 2 - 1 acasa cu Poli Galati si Focsaniul ierneaza pe locul 12, cu 13 puncte. (Ciprian FANARU)

Clasamentul seriei I:


1. FCM Bacau 13 11 2 0 40-9 35p

2. SC Bacau 13 11 1 1 28-6 34p

3. Petrotub Roman 13 9 1 3 22-7 28p

4. Otelul II Galati 13 6 2 5 16-14 20p

5. CSM Pascani 13 6 2 5 19-23 20p

6. Poli Galati 13 6 1 6 16-15 19p

7. FCM Onesti 13 5 2 6 16-17 17p

8. Ceahlaul II 13 5 2 6 14-18 17p

9. Aerostar Bacau 13 5 2 6 21-26 17p

10. Cetatea Tg. Neamt 13 5 1 7 15-27 16p

11. Rapid Suceava 13 4 1 8 17-22 13p

12. CSM Focsani 13 4 1 8 11-21 13p

13. FC Panciu 13 3 1 9 17-23 10p

14. Luceafarul BT 13 0 3 10 8-32 3p

Rezultatele din tur ale CSM Focsani:

0 "" 2 cu SC Bacau (d)

1 "" 0 cu Luceafarul BT (a)

0 "" 1 cu Petrotub Roman (a)

0 "" 3 cu Rapid Suceava (d)

2 "" 1 cu CSM Pascani (a)

0 "" 3 cu FCM Bacau (a)

1 "" 2 cu Otelul II (a)

1 "" 3 cu Aerostar (a)

3 "" 1 cu Ceahlaul II(a)

0 "" 2 cu Cetatea Tg. Neamt (d)

0 "" 0 cu FCM Onesti (a)

1 "" 2 cu FC Panciu (d)

2 "" 1 cu Poli Galati (a)

*a "" acasa, d - deplasare


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.