Sport

Intrebarile din 2011 ale sportului vrincean

Ciprian Fânaru
5 ian 2011 580 vizualizări
Ziarul de Vrancea va propune pentru al doilea an la rind previziunile pentru anul sportiv 2011 u la prima editie, ziarul nostru a estimat corect performantele din 2010 u surpriza placuta a fost calificarea echipei de futsal in finala Cupei Romaniei

In destul de restrinsa lume a sportului vrincean, care va fi probabil "bintuita" de criza si in acest an, performanta se incapatineaza sa existe si inca la un nivel ridicat, cel putin la nivel de juniori. In ajun de Boboteaza, ziarul nostru propune un decalog al intrebarilor pentru 2011. Cum va arata anul competitional si ce surprize va aduce acesta? Iata care sint principalele intrebari care pot fi formulate la un nou inceput, care vizeaza diferite ramuri sportive si probleme mai mai vechi sau mai noi ale fenomenului sportiv din Vrancea si procentele aferente. Vom afla la finalul anului daca previziunile noastre se vor adeveri sau nu. In luna decembrie, Ziarul de Vrancea va reveni cu un material care va prezenta cite dintre pronosticurile noastre au fost confirmate de rezultatele obtinute de sportivii vrinceni. Procentele la cele 10 intrebari reprezinta "pariul" reporterilor, dar acestea pot fi confirmate sau infirmate de derularea competitiilor sportive in 2011. (Ciprian FANARU)


Cite echipe vrincene vor activa in Liga a treia in sezonul 2011/2012?

Una - 25%, Doua - 65%, Trei - 10%


In ultimele trei sezoane, judetul a avut doua reprezentante in cel de-al treilea esalon valoric al fotbalului romanesc. La jumatatea turului de campionat, CSM Focsani si FC Panciu ocupa locurile 12, respectiv 13 in clasamentul seriei I a Ligii a treia si au ceva emotii in privinta retrogradarii. Mai amenintata in acest moment este FC Panciu, care ocupa o pozitie care poate duce in liga a patra. Obiectivul primordial al pancenilor, dar si al focsanenilor este sa acumuleze cit mai multe puncte in returul actualei editii de campionat pentru a fi siguri ca evita locul 13, aceasta tinind cont de faptul ca cele mai slabe trei echipe clasate pe locurile 13 in cele sase serii vor retrograda. In aceasta vara, cistigatoarea Ligii a patra ar putea urca la rindul sau in esalonul al treilea.


Vom avea jucatori in prima liga de fotbal din Romania? 65% DA


Promovati odata cu Victoria Branesti in Liga I la jumatatea anului trecut, vrincenii Stelian Isac si Dorinel Popa au fost singurii fotbalisti care au reprezentat judetul nostru pe prima scena in 2010. Gruparea ilfoveana se afla dupa disputarea a 18 etape pe locul al 15 in Liga I, primul care duce in liga a doua. Trupa antrenata de Ilie Stan e la doar doua puncte distanta de primul loc salvator, iar evolutia de pina acum a nou promovatei da sperante de mentinere in prima divizie. Chiar daca Branestiul va pica, e posibil ca Popa sa semneze cu alta echipa din liga lui Mitica, mai ales ca s-a vorbit recent chiar de interesul Stelei pentru mijlocasul focsanean.


Schimbari in fruntea AJF Vrancea? 90% NU


Putin probabil. Dan Dumitru a cistigat alegerile pentru sefia AJF Vrancea la jumatatea anului trecut. Fostul conducator al clubului de fotbal CSM Focsani l-a inlocuit pe Stan Gheorghiu dupa aproape 20 de ani de sefie. Dumitru si-a pus deja in aplicare o parte din planuri si idei, dar s-a declarat nu de mult dezamagit de unele reactii ale conducatorilor din fotbalul judetean si din partea autotoritatilor si ia in calcul inclusiv o retragere din functia de presedinte. Greu de crezut ca acesta va renunta si va da piciorul la ce a realizat pina in acest moment.


Ramine CSM Focsani 2007 cu actualul numar de sectii? 70% DA


Cele sapte ramuri sportive care primesc bani de la municipalitate au fost amenintate chiar cu desfiintarea, motivata de criza financiara si de lipsa de rezultate. Este insa destul de greu de crezut ca echipe inscrise in liguile secunde pot fi retrase asa usor in plin campionat. Una dintre sectiile care nu isi face probleme este cea de futsal, care a avut un an 2010 foarte bun, in care a ajuns in finala Cupei Romaniei. Interesant de urmarit deciziile Comitetului Director al clubului, care a promis o analiza serioasa, dar exista un semn de intrebare asupra competentei de a judeca anumite performante, un exemplu foarte bun constituindu-l echipa de fotbal. Aceasta se afla momentan pe un loc codas in clasament, dar strategia pe trei ani indica faptul ca formatia este in grafic.


Vom avea campioni nationali? 90% DA


Alin Moldoveanu la tir, Catalin Voicu, Geoge Zaharia, Alexandra Sava, Vlad Dulcescu, Roberta Anghel la atletism, Albert Florea la judo, Adrian Rusu la culturism, Ionut Botezatu la rugby, Vali Elisei la handbal, Alexandru Palma si Diana Vulcan la karate sint seniori si juniori vrinceni care au reusit sa cucereasca titluri de campioni nationali in 2010, indiferent daca a fost vorba de sporturi individuale sau de echipa. Pentru 2011, sperante mari sint de la echipa de rugby U19, de la fetele de la gimnastica, judoka, atleti, dar si de la alte discipline care ne-au obisnuit cu clasari pe prima treapta a podiumului.


Va avea sportul vrincean parte de investitii semnificative? 90% NU


Daca vorbim de proiecte din cadrul programului "Sportul pentru Toti", acestea vor fi accesate si anul acesta. Vor fi finalizate sali de sport care se construiesc in aceasta perioada, cum ar fi cea de la Odobesti. Cit despre fonduri serioase care sa vina la sporturile de echipa, incepind cu fotbalul, nu se intrevad sperante. Mai mult, municipalitatea nu pare dispusa sa aloce nici bugetul si asa restrins de anul trecut. In Focsani si in judet sint destui oameni "cu stare", dar acestia nu par dispusi sa investeasca si in sport. La fel de adevarat este ca legea sponsorizarii nu atrage in vreun fel investitori, situatie valabila in toata tara.

Vom mai asista la o promovare in prima divizie? 80% NU


Singura echipa din Vrancea care activeaza intr-o prima liga nationala este cea de futsal a CSM Focsani. Formatia de volei fete a retrogradat in Divizia A2 la finalul sezonului trecut, dar e greu de crezut ca aceasta va trage din nou la promovare, desi valoarea le permite sa spere la acest lucru. Formatia de handbal seniori se afla acum pe locul patru in liga secunda, la cinci puncte in spatele formatiei de pe primul loc, cel care duce la barajul de promovare, dar batalia pentru liga nationala iese din discutie tot din cauza lipsei fondurilor.


Va repeta formatia de futsal performanta de anul trecut? 70% DA


Baietii de la futsal s-au calificat sezonul trecut in play - off - ul Ligii I si, mai important, au reusit un traseu de senzatie in Cupa Romaniei, acolo unde au jucat si cedat finala competitiei. Elevii lui Petrache Gurguiatu s-au descurcat si mai bine in aceasta stagiune, iar jocul prestat le da motive sa creada ca pot ajunge iar pina in ultimul act al Cupei. CSM Focsani este, dupa meciurile din tur si disputarea unuia din retur pe locul al saselea in clasamentul primei divizii, si se afla practic cu un picior in play - off, unde vor merge primele opt clasate.


Vor fi rugbistii vrinceni printre protagonistii competitiilor internationale? - 70% -DA


Dragos Dima s-a calificat la a doua Cupa Mondiala din cariera, dupa ce fusese prezent si la cea din 1999. Stejarii nu sint cotati cu prea multe sanse la accederea in fazele superioare ale intrecerii supreme ce va fi gazduita de Noua Zeelanda. LPS Focsani va da mai mult ca sigur jucatori la echipele nationale de juniori care vor participa in 2011 la campionate europene sau mondiale.


Un vrincean la Jocurile Olimpice? - 90% DA


A 30-a editie Jocurilor Olimpice va avea loc la Londra, in 2012. Cele mai multe sanse de participare se leaga de tragatorul Alin Molodveanu, care la Beijing, in 2008, a fost la un pas de medalia de bronz. La gimnastica sint sanse abia pentru editia din 2016, an in care rugby-ul va reintra la Jocuri in forma sa spectaculoasa, de rugby in 7. Vali Elisei si Ada Moldovan sint componente ale lotului echipei nationale de handbal feminin, care va incerca sa se califice pentru Londra 2012.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.