Sport

Mircea Rednic vrea sa se implice in fotbalul focsanean

Cristi Irimia
9 ian 2006 1160 vizualizări
"Daca mi se da stadionul in concesiune voi investi in echipa, tribuna oficiala si vestiare!", a spus tehnicianul prim-divizionarei FC Vaslui . Pina la vara, antrenor principal al Energiei Vulturu ar putea fi Iulian Mihaescu

Mircea Rednic a discutat cu reporterii cotidianului nostru despre posibilitatea de a investi la Focsani in fotbalul local. Avind in vedere faptul ca Dan Dumitru s-a decis sa renunte la echipa incepind din acest an, Rednic ar putea fi omul care sa salveze, practic, echipa vrinceana de la desfiintare. Mai ales ca oficialitatile locale n-au vrut sau n-au gasit o solutie pentru a sustine o parte din cheltuielile cu echipa. Zilele acestea vor avea loc discutii intre Rednic si Dumitru, primul urmind sa devina, foarte probabil, actionar majoritar la Energia Vulturu. Totul depinde, insa, si de discutiile pe care Rednic vrea sa le aiba cu oficialitatile locale, pentru a se asigura de faptul ca nu va fi obstructionat in folosirea arenei locale, cita vreme va sustine financiar echipa de fotbal. Cititi, mai jos, intreviul acordat de Rednic Ziarului de Vrancea.


- Domnule Rednic, confirmati interesul dumneavoastra pentru Focsani?

- Este adevarat ca vreau sa preiau o echipa cu care sa fac o figura frumoasa in fotbal. M-am orientat spre Focsani pentru ca stiu de existenta terenurilor foarte bune care sint aici si e clar ca performanta in fotbal nu se poate face pe un gazon oarecare. Nu poti cere unui fotbalist sa se exprime la intreaga sa capacitate tehnico-tactica daca nu-i oferi conditii pe masura.

- Stiati ca patronul echipei Energia, Dan Dumitru, vrea sa cedeze echipa la Onesti?

- Nu stiam, insa eu sper sa nu se intimple acest lucru. Poate voi cadea de acord cu el si cu oficialitatile locale pentru a putea investi la Focsani.

- Concret, ce ati dori sa faceti?

- Daca voi avea acceptul oficialitatilor locale pentru a putea folosi stadionul "Milcovul" pe o perioada de 15 - 20 de ani, atunci voi face investitii serioase in fotbalul focsanean. Voi baga bani atit in echipa, cit si in vestiare si tribuna oficiala. Eu am 45 de ani si va dati seama ca fiind om de fotbal si dorind sa concesionez terenul pe o durata atit de mare, inseamna ca am planuri importante. Ideea este sa nu bag bani in echipa de fotbal fanion a Vrancei si apoi sa ma trezesc peste un an, doi sau nu stiu citi ca sint dat afara de pe stadion sau mi se pun cine stie ce taxe de folosire a arenei. Ma gindesc ca investitiile mele in echipa, faptul ca voi contribui la sustinerea fotbalului local vor avea ecou ulterior si vom putea gasi si alti sponsori puternici.

- Ce veti face daca veti fi noul actionar al Energiei?

- Pina in vara nu voi face mutari importante in rindul jucatorilor, insa cred ca-l voi aduce antrenor pe Iulian Mihaescu, acesta urmind sa lucreze alaturi de actualul tehnician. Insa e prematur sa vorbim alte lucruri, cita vreme nu voi discuta cu Dan Dumitru si cu oficialitatile locale care raspund de stadionul "Milcovul".


"Cifrele" lui Mircea Rednic

u nascut la Hunedoara pe 9 aprilie 1962

u a debutat ca jucator in Divizia A la meciul Corvinul - ASA Tg. Mures 4 - 1

u in cariera a mai evoluat la Luceafarul Bucuresti, Dinamo Bucuresti, Bursaspor (Turcia), Standard Liege (Belgia), St. Truidense (Belgia), Rapid Bucuresti.

u a jucat 391 de meciuri in Divizia A (29 de goluri marcate)

u a jucat 14 meciuri in Turcia (fara gol marcat)

u a jucat 150 de meciuri in Belgia (3 goluri marcate)

u a cistigat Cupa Romaniei de patru ori si Cupa Belgiei o data

u are 83 de meciuri si 2 goluri in nationala

u a jucat de 11 ori si in nationala sub 21 de ani

u are 47 de meciuri si 3 goluri in cupele europene


Istoria lui Mircea Rednic


Rednic a inceput fotbalul la Hunedoara, iar primul succes major al carierei sale a fost medalia de bronz cucerita la Campionatul Mondial de juniori din 1981. La doar o luna dupa aceasta performanta, Rednic a debutat in nationala mare, la Berna, in ultimul meci al preliminariilor Campionatului Mondial pentru editia Italia, 1982.

Dupa turneul Euro 1984, Rednic si-a trecut in palmares si un turneu final de campionat mondial, in 1990 (Italia), unde a evoluat ca libero, noul sau post. Emerich Jenei poate nu-l selectiona dar n-a avut de ales, titularul Dan Petrescu fiind accidentat. La nivel de club Rednic a obtinut cele mai mari succese la Dinamo, club unde a evoluat 8 ani si cu care a ajuns in semifinalele Cupei Campionilor Europeni, in 1984, editie in care a inscris si un gol foarte important, contra lui Dinamo Minsk, pe atunci o forta in campionatul Uniunii Sovietice. La 30 de ani, "Puriul" a ajuns in Belgia, unde a cunoscut la Standard Liege o a doua tinerete. Reintoarcerea in Romania ii readuce un nou titlu de campion, de aceasta data cu Rapidul. Tot cu Rapidul va deveni campion si ca antrenor, fiind la un pas de a accede si in grupele Ligii Campionilor, dupa un meci de neuitat la Bruxelles, cu Anderlecht. In iarna anului 2003, Rednic a primit o mare lovitura, fiind demis de pe banca tehnica a giulestenilor de catre Ioan Becali, care a avut mina libera de la patronul George Copos. Mutarea a fost gresita, iar Rednic s-a revansat in fata "visiniilor" pentru nedreptatea de a-l demite, invingindu-i la Craiova, unde intre timp devenise antrenor la Universitatea. Desi a aratat ca este un mare antrenor, Rednic nu a rezistat in Banie, desi era foarte iubit de suporterii "alb-albastri". Ulterior, a promovat-o pe FC Vaslui in Divizia A, apoi a demisionat de la trupa lui Porumboiu. Acesta din urma l-a rechemat si actualmente "Puriul" incearca sa salveze echipa vasluiana de la retrogradare. (Cristi IRIMIA, Sorin AROTARITEI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.