Sport

Le-a ramas lupta pentru medalia de bronz

Ciprian Fânaru
20 dec 2010 805 vizualizări
Ce meci! Handbal de mare viteza, defensive de fier, portari fantastici, suspans intr-o victorie suedeza cu goluri cruciale in ultimele minute

Romania "" Suedia 23 "" 25 (13 "" 14), in semifinalele Europenelor de handbal feminin

Suedezele au inceput mai bine meciul, relaxate si concentrate pe propriul plan de joc, si inscriind citeva goluri dupa atacuri rapide. Defensiva Romaniei n-a putut face fata in debutul jocului, si Suedia conducea deja cu 4 "" 1 dupa patru minute. Ajutate de suturile de la distanta expediate de Neagu, Romania si-a imbunatatit defensiva si Suedia a inceput sa greseasca in atac. Jocul a ramas strins si interesant pe masura ce ambele echipe s-au succedat la conducere si o mina de suporteri inimosi a impins tricolorele la doua goluri avans. Puternica mental, trupa scandinava a gasit cu usurinta brese in apararea Romaniei, dar n-au intrat la pauza decit cu 14 "" 13. O eliminare de doua minute in tabara noastra a contribuit la un avantaj de trei goluri pentru nordice, cu aceeasi Torstenson marcind punctele importante. Antrenorul Radu Voina a inlocuit-o pe Geiger cu Soit si a alternat pe Manea si Stanca pe linia de noua metri, dar cea care a mentinut scorul strins in timp ce echipa noastra incerca disperat sa ramina in meci a fost extrema stinga Valentina Ardean Elisei. Stanca si Nechita au pastrat vii sperantele Romaniei, inscriind de citeva ori, presiunea dind roade in minutul 50, cind am egalat, iar Johansson a cerut time out. Cu doua minute si jumatate inainte de final, romancele au obtinut o lovitura de la 7 metri, dar portarul Grubbström a parat in fata Cristinei Neagu si, in ciuda unei executii a Adei Nechita, Torstenson a dat gol cu mai putin de un minut inainte de fluierul final, trimitindu-si formatia in finala mare. Ieri, dupa inchiderea editiei, fetele antrenate de Voina urmau sa intilneasca in finala mica pe Danemarca. (C. FANARU)

CASETE:

Foto1: Ada Moldovan

Foto2: Vali Elisei

Ada Moldovan

- numarul 14, centru

- nascuta pe 15 noiembrie 1983, la Focsani

- joaca la Dunarea Braila

- debutanta la un Campionat European, a jucat cel mai putin pina acum, adunind doar 48 de minute

- s-a casatorit foarte repede, pe cind avea 19 ani

- sezonul trecut a fost golgeterul campionatului Romaniei

- a marcat 2 goluri la CE 2010

Valentina Elisei Ardean

- numarul 15, extrema stinga

- nascuta pe 14 iunie 1982, la Focsani

- joaca la Oltchim Rm. Vilcea

- cea mai buna extrema stinga la CM 2005 si CE 2008, supranumita "Super Alice"

- a inceput cu gimnastica, dar a fost atrasa de mingea de handbal

- este nasa de cununie a portarului Paula Ungureanu

- capitanul "nationalei" Romaniei in absenta Cristinei Varzaru, iubeste foarte mult tricoul reprezentativei. La o zi dupa ce s-a maritat, a jucat contra Olandei in "nationala"

- ii place foarte mult sa sofeze


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 2 ore, 16 minute, 42 secunde
Sarutari de maini, fetelor ! Meritul vostru e cu atat mai mare, cu cat conditiile si respectul din partea tzarii e spre zero ! Va iubesc !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.