Sport

Tenis 10 - misiune posibila la Focsani

Ciprian Fânaru
17 dec 2010 661 vizualizări
Focsanenii vor avea ocazia sa ia racheta in mina si sa faca schimburi de lovituri cu sportivii sectiei de tenis a CS Unirea u asteptam pe toata lumea , spune antrenorul Razvan Bucuroiu, care promite ca participantii vor putea sa discute online cu campionul Adrian Voinea

Sectia de tenis a clubului sportiv Unirea Focsani, in colaborare cu Promenada Mall, organizeaza joi, 23 decembrie, intre orele 17.00 "" 20.00, evenimentul intitulat "Tenis 10 "" misiune posibila". Actiunea este sprijinita de revista Tenis Partener si de Federatia Romana de Tenis. "Va fi practic o competitie de mini-tenis, demonstrativa, cu participarea publicului de pe margine", spune antrenorul Razvan Bucuroiu. Vor fi apoi de asemenea lectii de tenis demonstrative cu publicul, care va si primi mici premii de participare. "In ultima parte a evenimentului vom incerca sa il aducem linga noi pe Adrian Voinea, fost component al echipei de Cupa Davis a Romaniei. Acesta va discuta cu cei prezenti cel mai probabil online, deoarece va fi plecat in strainatate in acea perioada", precizeaza Razvan Bucuroiu. Dupa cum ne-a explicat acesta, actiunea are drept scop promovarea la nivel local a conceptului de "Tenis 10", care reprezinta o noua abordare a tenisului, pentru copiii cu virste intre 5 si 10 ani. Acesta presupune invatarea in tenis dupa virsta si inaltimea fiecarui participant. Este un concept de instruire pe trei nivele, denumite generic rosu, portocaliu si verde. Inainte de a lovi mingile normale de tenis, pustii ar trebui sa treaca prin aceste trei nivele, care inseamna si mingi de dimensiuni mai reduse si mai putin umflate dar si un teren de tenis mai mic decit cel normal. "Se vrea o usurare a accesului la acest sport", explica antrenorul focsanean.


Cantonament la Slanic Moldova


Sportivii sectiei de tenis a clubului Unirea Focsani au intrat de ieri in cantonament. Acestia efectueaza prima parte a pregatirii de iarna in statiunea Slanic Moldova, in judetul Bacau. Juniorii antrenati de Razvan Bucuroiu au de tras in cantonamentul montan, prevazut ca o perioada de acumulari fizice, dar si tehnice. Stagiul va lua sfirsit inainte de Sarbatori, pe 22 decembrie. Tenismenii juniori vor fi liberi in zilele de 25 si 26 decembrie, la fel pe 31 decembrie, 1 si 2 ianuarie. Pe jucatorii de tenis ii asteapta un an competitional cu un calendar complet schimbat. Concursurile vor fi de doar trei categorii, A, B si C. Focsaniul va fi pe 23 ianuarie gazda primului turneu de categoria A din zona Est, din circuitul national pe zone. Fetele si baietii de 12 si 14 ani se vor intrece la Focsani. Tot la finalul lunii ianuarie a anului viitor va avea loc si Campionatul National de sala rezervat categoriei de virsta 12 ani, pentru care sportivii focsaneni se pregatesc in mod deosebit. (Ciprian FANARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.