Sport

Deschiderea patinoarului din Sud, inghetata pina saptamina viitoare

Ciprian Fânaru
17 dec 2010 558 vizualizări
Locul de distractie de sezon rece ar putea fi functional peste aproximativ o saptamina, sau cel tirziu in primele zile ale anului urmator

Patinoarul cu gheata artificiala deschis in Cartierul Sud, in cadrul Complexului Sportiv "Unirea", este deocamdata incremenit. Mai pe romaneste inchis temporar. Nici vorba de amatori de patinaj de toate virstele care sa faca miscare, linistea, pacea si acum gerul fiind momentan caracteristicele locului. Criza inseamna lipsa de bani si la CS Unirea, clubul sportiv departamental care are in administrare patinoarul, astfel ca schema de personal nu poate fi completata cu doi angajati necesari pentru o functionare adevarata a terenului amenajat pentru patinaj. Distractia pe dreptunghiul inghetat costa 10 lei pe ora, iar in pret intra si patinele, dar aceste amanunte nici nu conteaza atit timp cit tarcul de plastic are "lacatul pe usa", mai exact in majoritatea lunilor din an. Potrivit conducatorilor clubului, exista sanse ca focsanenii sa poata incerca gheata inaintea sarbatorilor de iarna. "Probabil saptamina viitoare ii vom da drumul. Asteptam sa vina acea perie speciala care ajuta la formarea stratului pe care se poate patina, pentru ca cea pe care am avut-o la inceput nu mai este functionala si nu putem sa facem nimic pina atunci. Speram ca macar de la inceputul anului viitor sa deschidem patinoarul", ne-a spus Victor Gabor, director adjunct al CS Unirea Focsani. Ministerul Tineretului si Sportului a alocat peste 100.000 de euro pentru construirea acestui patinoar, care insa pina acum nu si-a justificat banii investiti. Destui focsaneni sint de parere ca o platforma betonata in care s-ar fi turnat apa, instrumente de curatat gheata, in saptaminile cu temperaturi scazute, ar fi adus mult mai multi copii la patinoar si mai multe incasari. Exista si controverse cu privire la suprafata propriu-zisa, careia la inaugurare i s-a facut atita reclama, si care ar fi de fapt mult diferita de gheata "clasica", de unde si dificultatile intilnite de cei care vor sa patineze. Suprafata foarte mica a dreptunghiului cu pricina este alt factor care a contribuit la "depopularizarea" unui loc ce se vrea a fi magic, la fel si faptul ca ninsoarea abudenta face imposibila punerea in functiune a acestuia. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.