Sport

Basescu nu vrea rente viagere prea mari pentru sportivi

Ciprian Fânaru
16 dec 2010 738 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a adresat luni Parlamentului solicitarea de a rediscuta proiectul de modificare a Legii educatiei fizice si sportului, pe motiv ca marirea rentelor acordate ar încuraja retragerea sportivilor din activitate

Legea transmisa spre promulgare modifica art. 64 din Legea educatiei fizice si sportului nr. 69/2000, in sensul extinderii sferei beneficiarilor de rente viagere acordate pentru performanta sportiva. Astfel, se stabileste suplimentarea rentei viagere cu 50% din valoarea indemnizatiei cuvenite sportivilor de performanta si pentru urmatoarele medalii de argint obtinute la jocurile olimpice. Campionii mondiali, europeni si olimpici primesc o suma neta egala cu 1,5 salarii medii brute pe economie, care echivaleaza in 2010 cu 2.754 de lei. Legea educatiei fizice si sportului specifica la articolul 64 ca "Sportivul de performanta care a obtinut o medalie de aur, argint sau de bronz in probele individuale sau pe echipe din cadrul jocurilor olimpice sau o medalie de aur la campionatele mondiale si europene de seniori - probe olimpice are dreptul, la cerere si cu confirmarea Ministerului Tineretului si Sportului, la o renta viagera". Printre cei in jur de 500 de sportivi romani remunerati de stat pentru gloria adusa tarii se afla si Gina Gogean. Gimnasta nascuta la Cimpuri e laureata cu medalii de argint si de bronz la Jocurile Olimpice da la Barcelona 1992 si Atlanta 1996. A debutat in concursurile de profil in 1984 si s-a retras din activitatea competitionala in 1998, cind avea 21 de ani. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.