Sport

Legendele lui Dinamo vin la Focsani

Ciprian Fânaru
10 dec 2010 1266 vizualizări
Duminica, dupa finala turneului de copii, Sala Polivalenta va gazdui un meci caritabil intre fostele glorii ale lui Dinamo si ale Focsaniului u Costel Orac ii cheama pe vrinceni la meci si le promite ca vor vedea un spectacol agreabil

Focsaniul intra in acest weekend in rindul lumii. Un meci de old boys organizat in scop caritabil nu poate sa faca decit bine orasului si judetului, exemplele venite din alte municipii similare ca marime dovedind acest lucru. La Focsani nu vin reprezentantii "generatiei de aur", pe parchetul Salii Polivalente urmind sa-si etaleze tehnica ce i-a facut cunoscuti fotbalisti de legenda ai lui Dinamo din diferite epoci si decenii. Ionel "Oneata" Augustin, fost antrenor chiar la Unirea Focsani, fostul mare portar de echipa nationala "Tete" Moraru, mijlocasul din anii "â„¢80 al alb "" rosilor Costel Orac, dar si mai "tinerii" Iftodi sau Ciobotariu promit sa dea tot ce le permite conditia fizica pentru o cauza nobila. Vrincenii care sustin alte echipe pot dovedi cu aceasta ocazie spirit nobil si fair play, dar mai ales au posibilitatea de arata lumii ca fotbalul si cultura sa nu a disparut din acest colt de tara. Partida titanilor este programata sa inceapa imediat dupa finala turneului de copii, duminica, 12 decembrie, de la ora 14.00.

"Spectatorii vor avea ce vedea"

ªi-a inceput cariera la Poli Galati, la 17 ani, iar peste numai un an a fost transferat la FC Galati. în 1981, a ajuns la Dinamo, unde a si cunoscut consacrarea, cistigind cu echipa "ciinilor rosii" trei titluri de campion al Romaniei si jucind o semifinala de Cupa Campionilor Europeni. Fosta glorie dinamovista Costel Orac asteapta cu nerabdare sa joace la Focsani, acolo unde si-a incheiat cariera de jucator si unde a si antrenat la un moment dat. "Este desigur un bun prilej de revedere cu prietenii si fostii mei colegi si jucatori de la Focsani, Dumitriu, Burga si ceilalti. Apreciez astfel de initiative, va fi un meci de placere, o reintilnire a fotbalistilor, mai ales ca este vorba de un scop caritabil. Publicul va avea ce vedea. Sper sa fie cit mai multi spectatori in tribuna, in felul acesta ne dam si noi seama daca cei care ne-au apreciat performantele nu ne-au uitat", ne-a declarat Costel Orac, in prezent director tehnic la echipa de Liga a doua Concordia Chiajna. Lotul "legendelor" lui Dinamo este format din: Dumitru Moraru, Florin Tene, Nicusor Vlad, Costel Orac, Marin Dragnea, Ionel Augustin, Nicusor Glont, Cornel Mirea, Lica Movila, Viorel Radu, Daniel Iftodi, Marian Ivan, Liviu Ciobotariu. Antrenori: Nelu Nunweiller si Florin Cheran. Din lotul vrincenilor, care vor juca sub titulatura de Deep Serv, fac parte Ion Paraschiv, Marius Bratu, Adrian Toma, Narcis Raducan, Claudiu Manta, Jani Oltianu, Vasile Burga, Marcel Dragomir, Danut Dumitriu, Sandu Avram si Cristi Ioan. Exista rezerve in ceea ce priveste prezenta la Focsani a fostilor fotbalisti ai Unirii Narcis Raducan si Marius Bratu, implicati in aceasta perioada la echipele de club la care activeaza, Steaua si Poli Timisoara, in functia de director sportiv, respectiv antrenor cu portarii. Biletul de intrare la cele doua zile de competitii costa 10 lei, iar suma strinsa ii va fi donata lui Daniel, baietelul de 4 ani din Gugesti, bolnav de cancer, ca sa poata invinge boala. Biletele se gasesc la Sala Polivalenta din Focsani. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 20 ore, 17 minute, 48 secunde
informeazate mai bine mai sunt si alti fosti fotbalisti din focsani si actuali, MALINAS
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.