Sport

Derby de Vrancea in transpunere digitala

Ciprian Fânaru
9 dec 2010 740 vizualizări
Echipele CSM Focsani si FC Panciu au corespondente in jocurile de fotbal Fifa 10 si Fifa 11

Echipele vrincene de fotbal nu traverseaza o perioda fasta, care sa mentina publicul in priza sau sa ii faca pe vrinceni mindri de performantele obtinute pe teren. Ce faci atunci cind realitatea nu iti convine? Visele si imaginatia preiau controlul. Lasind la o parte tonul dramatic, distractia a capatat noi valente odata cu avansul tehnologic si face imposibilul posibil macar la nivel de jocuri pe calculator. Si cum aproape orice impatimit de fotbal a incercat cel putin odata simulatoarele de fotbal, si-a putut cu aceasta ocazie impinge eroii catre glorie din fata monitorului sau a ecranului tv. Daca cei nemultumiti de modestul loc 8 ocupat de Steaua in clasamentul Ligii I se pot "supara" si conduce echipa catre triumful in Liga Campionilor, odata cu aparitia patch-ului Fifa Romania care include majoritatea formatiilor din tara inclusiv cele din esalonul al treilea, un lucru asemanator il pot realiza si fanii celor doua grupari din judetul nostru. Noi am testat varianta pentru PC a jocului, semnificativ mai putin spectaculoasa si aratoasa comparativ cu mai costisitoarele versiuni pentru X Box sau Play Station. Ce poti sa faci daca minuiesti cu indeminare tastatura sau joy stick-ul? Poti sa invingi rivalii de la Panciu sau de la Focsani la un scor umilitor, poti promova cu CSM-ul in prima liga si sa te bati apoi la "masa bogatilor" cu FC Barcelona sau Manchester United si de ce nu, sa iti formezi in timp un lot puternic cu care sa faci instructie cu Steaua sau cu Dinamo. Echipamentele sint realiste, ba chiar cei care vor sa joace cu FC Panciu pot debloca cel de-al treilea set de echipament, negru, pe care l-au imbracat pancenii in ultimele trei partide ale acestui tur de campionat. Jucatorii celor doua formatii nu au valoare extraterestra, media fiind realista pentru nivelul Ligii a treia, iar cei care vor sa ii ia locul pe banca la CSM Focsani lui Aurel Pastia pornesc la drum in modul manager cu un buget de 500.000 de euro. Inca o data, jocul bate realitatea, deocamdata cruda. Ar fi de umblat la numerele de pe tricourile de joc, aspect minor care poate fi modificat usor din meniu. Fiind vorba de un esalon inferior, stadioanele celor doua echipe nu sint reproduse in joc, cum e cazul granzilor si chiar a gruparilor din liga secunda. Nici de reproducerea fetelor fotbalistilor vrinceni nu poate fi vorba in Liga a treia virtuala, dar inaltimea, greutatea si aspectul general sint conforme cu realitatea. Interesanta e si optiunea multiplayer, cu ajutorul careia se pot incinge dueluri cu prieteni de acasa sau din alte orase ale tarii. In asteptarea unor vremuri mai bune pentru fotbalul vrincean, gamerilor nu le ramine decit sa isi transpuna visele in jocurile de pe calculator si console. Patch-urile pot fi descarcate gratuit de pe pagina de internet a celor de la Fifa Romania. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.