Sport

Arbitri scotieni la Cluj

Ziarul de Vrancea
7 dec 2010 451 vizualizări
Partida CFR Cluj - AS Roma, din etapa a VI-a, ultima a grupei E a Ligii Campionilor, va fi condusa de o brigada de arbitri din Scotia, avindu-l la centru pe William Collum, ajutat de asistentii Keith Sorbie si Martin Cryans, de asistentii suplimentari Euan Norris si Mike Tumilty, arbitru de rezerva fiind desemnat Crawford Allan.Partida CFR Cluj - AS Roma, din etapa a VI-a, ultima a grupei E a Ligii Campionilor, se va disputa miine, de la ora 21.45.

Trioul din Barcelona

Argentinianul Lionel Messi, spaniolii Andres Iniesta si Xavi Hernandez sint nominalizatii Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) pentru trofeul decernat celui mai bun fotbalist in 2010, Balonul de Aur FIFA, a anuntat, ieri, forul mondial. Anuntul a fost facut la sediul cotidianului sportiv francez l\'Equipe din Paris, unde au fost prezenti secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, directorul publicatiei France Football, Francois Moriniere, fostul cistigator al trofeului respectiv Jean-Pierre Papin si Christian Karembeu, membru in Comitetul FIFA.La feminin, cele trei jucatoare nominalizate sint brazilianca Marta, nemtoaicele Fatmire Bajramaj si Birgit Prinz.Au fost anuntati si candidatii pentru noile trofee acordate celor mai buni antrenori. Pentru fotbalul masculin sint nominalizati Vicente del Bosque (Spania/echipa nationala a Spaniei), Josep Guardiola (Spania/FC Barcelona) si Jose Mourinho (Portugalia/Internazionale Milano si Real Madrid), iar la feminin, Maren Meinert (Germania/Germania Under 20), Silvia Neid (Germania/echipa nationala a Germaniei) si Pia Sundhage (Suedia/echipa nationala a SUA).


Play-off pentru Mondiale


Intre 30 noiembrie si 5 decembrie s-au disputat meciurile din grupele de calificarea in faza play-off-ului CM de handbal feminin de anul viitor, cistigatoarea fiecarei grupe obtinind dreptul de a juca dubla mansa eliminatorie, programata in 4-5, respectiv 11-12 iunie 2011. La turneul final al CM din 2011, care va avea loc in Brazilia, este calificata direct campioana mondiala en-titre, Rusia, si natiunea organizatoare Brazilia, carora li se vor alatura primele trei clasate la CE din Danemarca si Norvegia, programat sa inceapa astazi. Pentru celelalte opt locuri alocate continentului european, se vor duela in play-off 16 echipe nationale (locurile 4-16 la CE din aceasta luna), plus Polonia, Macedonia, Turcia si Cehia. La CM de anul viitor vor participa 24 de echipe nationale, tragerea la sorti a grupelor fiind programata in 19 decembrie, la Herning (Danemarca), in ultima zi a Campionatului European.


Contra a fost la antrenament


Presedintele Comitetului Director al FC Timisoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat, ieri, agentiei MEDIAFAX, ca fostul international Cosmin Contra, care a pregatit echipa in ultimele etape, a participat la antrenament in calitate de jucator."Cosmin Contra a fost prezent la antrenamentul echipei, in calitate de jucator, pentru ca intelegerea sa cu noi va expira la data de 31 decembrie si deocamdata este jucatorul nostru. Vom analiza situatia sa si vom lua o hotarire in zilele urmatoare", a spus oficialul. Chivorchian a afirmat ca echipa sa nu poate decit sa se supuna deciziei Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal, care a aminat etapa a XIX-a a Ligii I, din cauza vremii nefavorabile.


Retinut de "padurari"


Portarul Vlad Ignat, de la Unirea Alba Iulia, in virsta de 15 ani, a trecut testele de la antrenamentele grupei Under 19 a clubului Nottingham Forest si a fost rechemat pentru a evolua in citeva meciuri de pregatire in februarie 2011. "Am fost in probe in cursul saptaminii trecute, iar cei de acolo mi-au spus ca am trecut cu bine peste antrenamentele grupei Under 19 a clubului la care am participat, cite doua astfel de sedinte de pregatire in fiecare zi, iar in luna februarie mai vor sa ma observe si la citeva meciuri pentru a vedea daca am continuitate. Am fost vreo sase jucatori care am fost testati si sint foarte bucuros ca deocamdata am trecut cu brio examenul din Anglia", a spus jucatorul. El a laudat conditiile de pregatire de la clubul englez si a afirmat ca a avut foarte multe de invatat in cele doua zile petrecute la gruparea din liga a II-a. "Sint niste conditii incredibile la Nottingham, au vreo zece terenuri de antrenament, trei de joc, ce sa mai zic, este extraordinar. Am stat in camera cu un englez, un francez si un irlandez dintre care doar eu si irlandezul am fost selectati", a mai spus portarul nascut in 1995.


S-a lasat cu amenzi


Unui suporter al echipei FC Timisoara i s-a intocmit dosar penal, iar altul a fost amendat cu 150 de lei, in urma incidentelor produse in tribune la meciul de simbata cu Gloria Bistrita. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Bistrita-Nasaud, lui Lucian Marian M., in virsta de 21 de ani, din Timisoara, i s-a intocmit dosar penal pentru ca a folosit in incinta stadionului municipal din Bistrita materiale incendiare care au emis la un moment dat multa lumina si fum in peluza. De asemenea, un alt suporter al formatiei FC Timisoara, Andrei Marius A. (26 de ani), a fost amendat de jandarmi cu 150 de lei pentru gesturi obscene adresate unuia din angajatii firmei de paza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.