Sport

Vrancea, reprezentata la Europenele de handbal

Ciprian Fânaru
7 dec 2010 766 vizualizări
Vali Elisei si Ada Moldovan fac parte din lotul cu care Romania va incerca sa ia o medalie la Campionatul European din Danemarca si Norvegia

Handbalul din Vrancea se mentine la cel mai inalt nivel. Prin reprezentantele sale, care au facut primii pasi in acest sport in Focsani plecind apoi in cautarea performantei, afirmarii si a gloriei sportive. Selectionerul echipei nationale de handbal feminin a Romaniei, Radu Voina, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa lotul cu care se va prezenta la Campionatul European, care va avea loc in Danemarca si Norvegia, in perioada 7 "" 19 decembrie. Din acesta fac parte doua sportive formate in Vrancea, instruite in primii ani in handbal de profesoara Doina Ene, extrema stinga Valentina Elisei Ardean si golgetera Ligii Nationale, Ada Moldovan. Cea de-a doua handbalista a mai fost sub tricolor la o competitie majora si in 2008, la Jocurile Olimpice de la Beijing, unde romancele nu au reusit decit o clasare pe locul al optulea. Cel mai bun rezultat al tricolorelor la Europene a fost inregistrat in 2000, cind s-au clasat pe locul al patrulea, Romania fiind gazda turneului. In cea mai recenta editie a CE, echipa nationala a incheiat pe locul al cincilea. Romania face parte din Grupa A la CE, alaturi de Spania, Serbia si Danemarca. Tricolorele vor intilni in meciul de debut, de pe 7 decembrie, vicecampioana europeana Spania (ora 19.15), urmind ca pe 9 si 11 decembrie sa dea piept cu gazda Danemarca (ora 21.15), respectiv cu Serbia (ora 19.15). Toate partidele vor putea fi urmarite in direct pe postul TVR 2. Primele trei echipe clasate se vor califica in faza grupelor principale, in care nu vor avea loc meciuri cu formatiile provenite din aceeasi grupa preliminara, contind insa rezultatele directe din acea faza, in clasamentul initial. Lotul Romaniei pentru CE 2010: Portari: Paula Ungureanu, Talida Tolnai, Mihaela Smedescu. Extreme: Cristina Varzaru, Magdalena Paraschiv, Roxana Gatzel, Valentina Ardean-Elisei. Pivoti: Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Barsan. Linia de 9 metri: Melinda Geiger, Oana Soit, Ada Moldovan, Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Adina Meirosu, Mihaela Tivadar. Vali Elisei s-ar putea intoarce in Vrancea pentru un meci demonstrativ impreuna cu echipa Oltchimului in luna ianuarie, cind presedintele vrincean al Vilcei, Ioan Gavrilescu, va onora invitatia Colegiului Unirea de a participa la sarbatoarea de 145 de ani de la infiintare. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.