Sport

Strategia judeteana pentru sport a inceput cu acuze ¦ constructive

Ciprian Fânaru
3 dec 2010 688 vizualizări
Majoritatea celor implicati in sportul vrincean sint de acord ca fara baze sportive nu poate fi conceputa o strategie viabila

Elaborarea unei strategii a sportului pentru urmatorii sase ani, un proiect al guvernarii actuale, a avut ieri startul vrincean. Reprezentanti ai asociatiilor sportive judetene, ai citorva institutii si autoritati locale au raspuns invitatiei conducerii Directiei Judetene pentru Tineret si Sport de a forma un grup de lucru. Diversele sugestii venite din partea membrilor micii familii a sportului vrincean au avut in unele momente si ton de acuze, pe parcursul primei intilniri. Presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal (AJF), Dan Dumitru, s-a simtit incoltit de o serie de voci printre care cea a fostei inspectoare Vica Minca - acum membru in echipa tehnica de elaborare a strategiei - sau a viceprimarului Focsanilor, Bogdan Matisan. Seful AJF Vrancea a spus chiar la un moment dat ca i "s-a dat in cap cind a finantat fotbalul" si a spus ca va face singur o strategie a AJF, "cea mai activa asociatie". Dupa intepaturile la adresa directorului Adrian Baciu provenite din apartenenta politica diferita, vicele Matisan a recunoscut ca CSM 2007, club finantat de municipalitate, ar putea chiar ramine fara unele sectii. "Nu poti sa finantezi contraperformanta in defavoarea performantei. In premiera va spun ca impreuna cu Doina Fodoreanu (presedintele Comitetului Director al CSM Focsani 2007 ""n.r.) vom face o analiza a rezultatelor sectiilor clubului sportiv, pentru a vedea daca vom mai baga, de exemplu, bani la o echipa care nu face performanta", a atentionat vicele PSD-ist. Din partea Consiliului Judetean Vrancea, institutie care in alte judete pompeaza bani seriosi in sport, a fost prezent doar inspectorul Bogdan Nicolae. Totodata, interimarul Baciu a reamintit ca rezultatele constant bune de la judo ar putea forta aparitia la Focsani a unui centru de excelenta. Chestionarele care vor constitui punctul de plecare al strategiei au fost de asemenea punct de disputa, oamenii DJTS explicind insa ca prin aceasta se urmareste atragerea linga fenomenul sportiv a primarilor, consilierilor locali, profesorilor de educatie fizica si sport si, foarte important, a oamenilor de afaceri din judet. "Daca in chestionar intrebi oamenii ce sport le place, 90% vor raspunde fotbal", au fost de parere reprezentantii unor sporturi individuale, dar si de echipa. Etapa a doua a strategiei, prevazuta pentru ianuarie 2011, include doua intilniri de analiza, in care se vor pune pe tapet istoria sportului vrincean, actualitatea si perspectivele acestuia. Pina la finalul lunii februarie 2011, cei care au lansat aceasta provocare intentioneaza ca grupul de lucru sa aprobe deja strategia judeteana. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.