Sport

Derby-ul fotbalistic vrincean va fi decis de dueluri

Ciprian Fânaru
25 nov 2010 640 vizualizări
Meciul dintre FC Panciu si CSM Focsani va fi unul echilibrat, cu gol sau goluri u situatiile in clasament si pe compartimente pot indica totusi spre o remiza u asta arata analiza duelurilor care ar putea decide derby-ul interjudetean

Un meci intre doua echipe din acelasi judet naste obligatoriu orgolii si ambitii peste ceea ce se intimpla in mod obisnuit in partidele de campionat. Derby-ul Panciu "" Focsani nu face exceptie de la regula si este asteptat cu interes de microbistii vrinceni. Chiar daca are loc intr-un moment prost pentru ambele formatii, am incercat sa vedem unde se poate decide aceasta disputa. Strict sportiv, la fel ca marile meciuri, si acesta propune citeva puncte cheie care ar putea fi decisive in stabilirea rezultatului final. Destule clisee spun de exemplu ca cine stapineste mijlocul terenului cistiga partida, ca ocaziile se razbuna si, mai nou, ca raportul posesiei nu conteaza. Cert este ca, indiferent de prietenii sau antipatii, pe dreptunghiul verde fiecare va lupta sa se impuna si sa poata spune pentru citeva luni ca e cea mai buna grupare din judet.


Duelul atacantilor


"Gurile de foc" ale celor doua combatante nu au speriat adversarii in acest sezon. Ramasi fara golgeterul Costin, pancenii au ceva probleme in a gasi drumul spre gol. Ionut Radu, venit de la FCM Adjud, a cam fost singur in avanposturi in ultima perioada, dar Stoian pare sa fi capatat incredere dupa dubla reusita la Botosani, contra Luceafarului. Predoiu s-a intors in tabara adversa, iar Dobrescu este nerefacut. Focsaniul s-a bazat in ultimul timp pe Milea si Predoiu, dar acestia nu au perforat plasele portilor adverse de prea multe ori. Experimentatul si polivalentul Toma a jucat uneori ca virf retras, dar multe puncte au fost obtinute de fundasii Craciun sau Stefan, care au fructificat fazele fixe. Panciu a marcat in total 15 goluri, o treime in prima etapa contra Pascaniului, iar Focsaniul se lauda cu doar 8 reusite in 11 partide.


Duelul capitanilor


Interesanta de urmarit va fi confruntarea dintre capitanii de echipa, totodata o infruntare intre decari. Ambii au experienta pe prima scena, Paul Cioran la FCM Bacau, iar Octavian Bucataru la Otelul Galati. Mijlocasi centrali de profil preponderent ofensiv, ambii pot lumina jocul propriilor echipe cu pase filtrante si pot da tonul pentru restul coechipierilor. Si mai interesant este ca cei doi au fost colegi in echipa cu care CSM Focsani a abordat liga a doua in sezonul 2007 "" 2008. Bucataru a fost titular in cel mai recent joc, cu FCM Onesti, in timp ce Cioran a intrat pe parcurs in victoria de la Botosani.


Duelul portarilor


Cel mai probabil, intre buturi se vor afla Lazar, respectiv Bors. La panceni, poarta a fost aparata in mai multe meciuri de catre Ionel, care are ceva probleme medicale. De partea cealalta, fostul goalkeeper al Otelului Galati a fost titular in majoritatea partidelor, dar cind a fost nevoie, Ivanciu a intrat si s-a achitat bine de sarcini. Bors si-a exersat reflexele si la futsal. Ambii purtatori de manusi stau bine la capitolul experienta si nu ar trebui sa aiba emotii inaintea unei astfel de intilniri.


Duelul antrenorilor


Focsanenii par sa fie intr-un usor avantaj in ceea ce priveste banca tehnica. Fostul jucator din anii "˜80 Aurel Pastia este antrenor principal, dar de pregatirea echipei se ocupa serios si Adrian Toma. Fostul fundas al lui Poli Iasi isi conduce echipa "din teren", fiind titular in majoritatea etapelor scurse pina acum. Pancenii au inceput sezonul cu Sorin Haraga pe banca, tehnicianul parasind gruparea "dintre vii" la finalul lunii septembrie, cind problemele financiare pareau insurmontabile. Experimentatul secund Danut Bolocan il ajuta pe fostul delegat Raul Cioran in pregatirea formatiei FC Panciu.


Duelul galeriilor


Anul trecut, partida tur s-a jucat tot pe stadionul "Orasenesc" din Panciu, la inceptul lunii noiembrie. Echipa Focsaniului a fost atunci insotita de o micuta galerie tinara, care s-a facut auzita. Din pricina rezultatelor diametral opuse celor din campionatul trecut, pancenii au cam pierdut suportul publicului local. Este de asteptat insa ca la un derby judetean asistenta sa fie la un nivel numeric si de ce nu fonic mult mai ridicat. Garda tinara focsaneana nu si-a facut aparitia la partidele din acest tur de campionat si nu se stie daca aceasta va face deplasarea la Panciu. Avantajul terenului propriu nu pare decisiv in conturarea invingatoarei.


Apararile nu au fost de netrecut


Statistica spune ca FC Panciu a incasat 21 de goluri, iar portarii de la CSM Focsani au scos mingea din plasa de 18 ori. Gazdele meciului de vineri si-au pierdut din siguranta defensiva din sezoanele precedente, in timp ce oaspetii au luat multe goluri pe terenuri straine. Linia aparatorilor a fost cam aceeasi la fiecare partida a CSM-ului, singurul post pe care s-au incercat mai multe variante, inclusiv Toma, fiind cel de fundas stinga. Daca ar fi se ne luam dupa fragilitatea celor doua aparari, sint sanse mari ca la disputa de miine sa vedem cel putin un gol. (Ciprian FANARU)


Ii arbitreaza Kiuta, Terente si Urzica


Partida de vineri dintre FC Panciu si CSM Focsani, contind pentru etapa a 14-a a Ligii a treia, va fi arbitrata de o brigada condusa de centralul Mihai Kiuta din Brasov. El va fi ajutat la cele doua linii de asistentii Bogdan Terente din Bacau si Sorin Urzica din Moinesti. Federatia Romana de Fotbal i-a delegat ca observatori la acest meci pe Nicolae Botezatu din Piatra Neamt si pe Constantin Bortea din Bucuresti. (C. F.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.