Sport

Oltchim isi afla soarta

Ziarul de Vrancea
23 nov 2010 452 vizualizări
Astazi se trag la sorti grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, echipa vilceana putind sa se intilneasca cu echipa momentului, Buducnost Podgorica, din Muntenegru

Astazi are loc la Viena tragerea la sorti a grupelor principale ale Ligii Campionilor precum si a meciurilor din optimile de finala ale celorlalte competitii europene de handbal feminin. Calificata de pe locul II in grupa C a primei faze, reprezentanta Romaniei in Liga Campionilor, Oltchim Rimnicu Vilcea, nu va putea juca in faza urmatoare cu cistigatoarea grupei, HK Larvik (Norvegia). Echipa vilceana va fi colega de grupa cu doua dintre cele trei echipele cistigatoare ale celorlalte grupe (Buducnost Podgorica, Itxako Reyno de Navarra sau Györi Audi), si una dintre echipele clasate pe locul II (Dinamo Volgograd, HC Leipzig sau Krim Ljublijana).

Presedintele clubului Oltchim Rimnicu Vilcea a afirmat ca la tragerea la sorti a grupelor principale ale Ligii Campionilor si-ar dori o serie din care sa faca parte si formatia Buducnost Podgorica. "Calculele mele sint simple si logice. Noi avem ca obiectiv accederea in finala Ligii Campionilor. Ma gindesc deja la o eventuala semifinala. Faza a competitiei in care nu o vreau pe Buducnost Podgorica, care este in opinia mea principala favorita la titlu. In aceste conditii, variantele pe care le doresc se reduc la doua, ambele cu Buducnost in grupa noastra. O grupa cu Buducnost, Györ si Leipzig si o alta cu Buducnost, Itxako si Krim. Ambele sint dificile, nu stiu ce sa aleg intre ele. In orice caz, in grupele principale orice punct pierdut acasa este echivalent cu ratarea calificarii. Poti merge mai departe si cu sase puncte, dar fara pasi gresiti pe propriul teren", a afirmat el.

Tomis scapa de Viborg

Federatia Europeana de Handbal a anuntat, ieri, urnele valorice pentru tragerea la sorti a meciurilor din optimile Cupei Cupelor la feminin, Tomis Constanta fiind cap de serie. Tomis Constanta s-a calificat in optimile de finala, dupa ce a eliminat formatia portugheza Madeira Andebol SAD (27-27 si 24-18). Tomis se va afla intr-o companie selecta in prima urna valorica, alaturi de echipele clasate pe locul trei in grupele preliminare ale Ligii Campionilor, Viborg HK (detinatoarea trofeului), Hypo Viena, Toulon Handball, Zvezda Zvenigorod, plus HSG Blomberg-Lippe (Germania), FIF Copenhaga si Lugi (Suedia). Echipa antrenata de Ion Craciun va avea drept adversara in optimi una dintre formatiile din urna a doua valorica, adica Lokomotiva Zagreb (Croatia), CB Mar Alicante (Spania), Metz Handball (Franta), FTC Budapesta (Ungaria), Fram (Islanda), Tertnes Bergen (Norvegia), Rostov-Don (Rusia) sau ZRK "Knjaz Milos" (Serbia).

In Cupa EHF, singura echipa feminina romaneasca ramasa in competitie in faza optimilor, Dunarea Braila, a fost repartizata in urna a doua valorica la tragerea la sorti, urmind ca in optimi sa intilneasca o formatie cap de serie, dintre FC Midtjylland Handball (Danemarca), Team Esbjærg (Danemarca), Team Tvis Holstebro (Danemarca), BM Mar Sagunto (Spania), VOC Amsterdam (Olanda), Byasen (Norvegia), Lada Togliatti (Rusia) sau RK Zajecar (Serbia).




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.