Sport

Sport - Gheorghe Tadici: Vali Elisei are un brat de diamant

Cristi Irimia
20 dec 2005 1967 vizualizări
Antrenorul nationalei de handbal a vorbit la superlativ de focsaneanca declarata cea mai buna extrema din lume . Valentina Ardean-Elisei a avut parte de un transfer "cu scintei" la Remin Deva, profesorul Radu Georgescu lasind-o singura dupa ce a perfectat detaliile financiare

Gheorghe Tadici, selectionerul Romaniei, a fost ieri premiat la sediul Federatiei Romane de Handbal, impreuna cu componentele echipei care au cucerit titlul de vicecampioane mondiale. Tadici n-a facut economie de epitete cind a venit vorba de Valentina Ardean-Elisei, fosta jucatoare la LPS si Pandora Focsani. "I-am speculat talentul. Ea a fost o surpriza pentru toate adversarele. Are un brat de fier, de otel, de diamant ar fi cel mai potrivit spus. Cu viteza de patrundere si forta aruncarii de care dispune, Elisei reprezinta o jucatoare de baza a nationalei", a spus Tadici.

Si Valentina a vorbit ieri, insa mai putin, stiut fiind faptul ca nu-i place publicitatea, evitind sa dea interviuri si sa apara prea mult in mass-media. "Am muncit mult la antrenament, iar talentul il am de la Dumnezeu", a spus vicecampioana mondiala.

Din lotul Romaniei a facut parte, asa cum scriam si ieri, alta focsaneanca: Simona Tutuianu-Gogirla. Aflata spre finalul carierei, Simona a plecat din orasul de pe Milcov catre marea performanta. Cel care a descoperit-o si format-o a fost profesorul Radu Georgescu, in prezent antrenor la grupele de junioare de la Rm. Vilcea.

In urma cu doua zile, mama Valentinei Elisei, Emilia Hirsu, spunea ca amintirile despre profesorul Georgescu, care a pregatit-o la junioare I pe "Alice", nu sint dintre cele mai bune. Se referea la momentul in care Georgescu a mers cu ele la Deva, pentru a o transfera la Remin pe Valentina, ulterior lasindu-le acolo "balta", desi mama handbalistei se astepta sa le aduca la Focsani. Au fost nevoite, dupa perfectarea transferului, sa vina cu trenul acasa. Surse ale ziarului sustin ca profesorul Georgescu, dupa ce a rezolvat partea financiara a transferului, de care era direct interesat, n-a mai vrut sa le ia la Focsani pe Vali Elisei si Emilia Hirsu deoarece nu obtinuse banii doriti de la Remin Deva. La vremea respectiva, grila de transfer a handbalistei era de aproximativ 3.000 de dolari.

Profesoara Doina Ene, care s-a ocupat de "Alice" la junioare II si III, a sfatuit-o la un moment dat sa nu plece in Italia, cum ar fi vrut Radu Georgescum pentru a evolua la o echipa de acolo. Sfatul antrenoarei de la LPS Focsani a ajutat-o pina la urma.

La Focsani, au sprijinit-o financiar pe sportiva fratii Doru si Silviu Simiz (Pandora), Florentin Malureanu (Palcom) si Constantin Nistoroiu (Nisprod). Niciunul dintre cei enumerati n-a vazut vreun dolar dupa transferul sportivei la Deva.

In alta ordine de idei, Elisei si Gogirla vor primi peste 40.000 de dolari fiecare drept prima pentru locul ocupat la Mondiale. ANS-ul, Guvernul, Federatia si alti sponsori vor contribui la premierea handbalistelor.


Vicecampioanele lumii, campioanele Vrancei


VALENTINA ARDEAN-ELISEI

u nascuta pe 5 iunie 1982

u postul pe care joaca: extrema stinga

u inaltime: 1,71 metri; greutate: 68 kg

u echipa de club la care joaca: ZRK Knjas Milos (Serbia)

u golgetera Romaniei la Mondiale (51 de goluri) si cea mai buna extrema din lume (titlu primit la finele competitiei)

u a mai jucat la LPS Focsani, Pandora Focsani, Remin Deva

u casatorita, fara copii


SIMONA TUTUIANU-GOGIRLA

u nascuta pe 11 aprilie 1975

u postul pe care joaca: inter stinga

u inaltime: 1,80 metri; greutate: 74 kg

u echipa de club la care joaca: Eto Gyor (Ungaria)

u a doua marcatoare a Romaniei la Mondiale (50 de goluri)

u a mai jucat la LPS Focsani si alte cinci echipe din tara si strainatate

u casatorita, are o fetita de trei ani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.