Sport

Fotbal: Ionut Chirila mi-a spus ca sint batrin la 24 de ani

Cristi Irimia
14 dec 2005 1589 vizualizări
A dezvaluit fotbalistul Iulian Calin, in cadrul emisiunii "Lumea Sportului" . In studioul de la DTV au mai fost prezenti Adrian Toma si Marian Covaci

Fundasul Iulian Calin, aflat acum in negocieri cu prim-divizionara Otelul Galati, a dezvaluit modul in care antrenorul Ionut Chirila l-a tratat inainte sa-l anunte ca renunta la serviciile sale. "A venit pe teren, s-a uitat lung la mine si m-a intrebat citi ani am. Cind i-am zis ca am 24, a replicat ca sint batrin. Pina la urma, fara sa-si dea seama, mi-a facut un bine ca a renuntat la mine. Oricum, Chirila a fost impins de la spate sa faca lucrul asta de catre altcineva din club", a precizat Calin. Desi n-a vrut sa pronunte nume, Calin n-a contestat cind i s-a spus ca Sorin Galan a fost in spatele plecarii sale de la Focsani, iar ulterior a explicat de ce nu l-a suportat presedintele echipei: "Poate a fost deranjat ca eram un jucator cu personalitate, care vedeam fotbalul altfel".


S-a renuntat la multi jucatori valorosi


Adrian Toma l-a aprobat pe Calin atunci cind a venit vorba de epurarea lotului in 2002, cind s-a renuntat cu prea mare usurinta la o serie de jucatori vrinceni. "Au fost trimisi in alta parte Ion Dogaru, Paun, Ungureanu, Calin, Hanga si multi altii. N-a fost normal ceea ce s-a intimplat, iar cind veneam la Focsani sa vad meciurile Unirii nu am observat ca jucatorii adusi de Chirila ar fi rupt gura tirgului. Exceptind citeva nume, Margaritescu, Paduretu si T. Stanciu, acesta din urma semnind recent cu Otelul Galati, ceilalti nu erau, valoric vorbind, peste ceea ce avea Focsaniul la acea data. Nu mai vorbesc de contracte. Eu am avut la Galati, cind jucam la Otelul in Divizia A, contract mai mic decit multi jucatori care au fost la Unirea in perioada antrenorilor Marin Radu II si Ionut Chirila. Din pacate, acum Vrancea nu mai are echipa de Divizia B si in 2006 nici de Divizia C, din cite am inteles. Neimplicarea oficialitatilor locale si a celor care ar putea sustine fotbalul local va fi taxata de microbistii vrinceni cind va veni vremea", a avertizat Toma.


Covaci n-a mai punctat ca la debut


Marian Covaci, golgeterul seriei I a Diviziei B in prima parte a turului, a spus ca din cauza evolutiei in ansamblu a echipei Dacia Unirea Braila n-a mai reusit nici el sa puncteze. "Daca n-a mers bine echipa, n-am marcat nici eu, desi au fost etape cind am inscris prin suturi de la distanta. Sper ca in retur sa-mi revin la forma initiala si sa marchez din nou", a zis Covaci.

!n cadrul emisiunii de pe DTV, Adrian Toma a precizat ca nu stie ce va face la finalul carierei, insa e clar ca va reveni la Focsani cu familia. "N-am spus niciodata ca vreau sa investesc intr-o scoala de fotbal, asa cum s-a speculat la un moment dat. Voi vedea ce cale voi alege!" In schimb, Iulian Calin a spus ca l-ar tenta sa aiba o scoala de fotbal: "Mi-ar placea sa vad pustii cum alearga, cum se pregatesc pentru o viitoare cariera. Vom vedea ce ne rezerva viitorul".


Nemultumiti de arbitraje


Toma a mai spus ca atit el cit si colegii sai de echipa sint nemultumiti de arbitrajul din 2005 pe care l-a avut Poli: "Am pierdut multe puncte pe mina arbitrilor. La Focsani, in Cupa, probabil ca golul nostru de la 25 de metri a fost anulat pentru ca nu a vazut portarul Coman mingea. Iar daca ziarele de sport au apreciat ca "asistentul" Eduard Dumitrescu a anulat conform regulamentului golul acela, atunci inseamna ca arbitrul respectiv este cel mai bun si ca are in fata o cariera stralucita", a precizat ironic Adrian Toma.

Cit priveste antrenorii cu care s-a inteles cel mai bine "Tomita" de-a lungul carierei, jucatorul lui Poli Iasi a precizat: "M-am inteles foarte bine cu Lacatus, cu Stoichita, dar si cu Victor Rosca. Un mare respect il port si pentru Cristian Costea, care m-a ajutat mult la inceputul carierei mele de senior. Acum, la Iasi, ma inteleg foarte bine cu Ionut Popa, care stie sa fie si glumet si dur. Se apropie de jucatori intr-un mod placut".


Renegocierea contractelor in vara


Toma a mai anuntat ca a primit o noua oferta din partea iesenilor, pentru a-si prelungi contractul scadent in vara anului viitor, oferta pe care o va analiza. Si Covaci isi va renegocia contractul cu Dacia Unirea Braila in vara lui 2006.

Calin si Covaci au fost foarte multumiti de modul in care oficialii Daciei si-au onorat obligatiile contractuale, desi credeau ca probleme ca la Focsani sint peste tot in tara. "Am intilnit oameni foarte pasionati de fotbal si foarte parolisti. La Braila nu se face fotbal pentru a se promova in Divizia A, ci pentru a a aduce la stadion cit mai multi spectatori", a precizat Calin.


Anti-Mircea Sandu, pro-Gica Popescu


Toti fotbalistii invitati la "Lumea Sportului" au opinat ca ar fi preferat ca Gica Popescu sa fie noul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal si ca schimbarea lui Ion Craciunescu fin fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost o mare greseala. "Deja s-a observat schimbarea la nivelul Diviziei B, Braila fiind dezavantajata in deplasare dupa ce Craciunescu n-a mai fost presedinte", a spus Covaci. Acesta a adaugat ca va mai arbitra in Divizia D vrinceana in functie de timpul sau liber. Calin a dezvaluit ca ar fi putut fi promovat arbitru de centru daca si-ar fi facut stagiile complete iarna trecuta, la Govora: "Cei de la Petrolul Moinesti mi-au spus ca nu-mi mai achita ratele contractuale daca nu ramin la echipa si in ultimele patru etape ale turului, astfel ca am fost nevoit sa renunt la arbitraj si sa ma axez pe fotbal ca jucator".

In returul sezonului 2005 - 2006, Toma si Calin ar putea fi adversari in Divizia A, meciul direct dintre Otelul Galati si Poli Iasi urmind a avea loc pe terenul primei formatii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.