Sport

Patru rugbistyi focsaneni joaca la Europene

Ciprian Fânaru
21 oct 2010 847 vizualizări
Marian Gorcioaia, Vasilica Pascu, Andrei Gaita si Remus Catea sint cei patru jucatori care vor reprezenta Romania la Campionatul European U19

Au mai ramas doar trei zile pina la debutul Campionatului European U19 din Belgia, iar staff-ul nationalei a conturat lotul care va aborda acest turneu. Printre cei mai buni sportivi din tara care vor face deplasarea la Euro se regasesc si patru rugbisti legitimati la Liceul cu Program Sportiv Focsani. Participanti la stagiile si partidele de verificare de dinaintea turneului si componenti ai lotului national sint jucatorii de linia a III-a Marian Gorcioaia si Andrei Gaita, centrul Vasilica Pascu si Remus Catea, cel din urma fiind cel cel mai bucuros de convocare deoarece in primavara ratase din cauza unei accidentari prezenta la Mondialul U20. Focsaniul ar fi putut avea cinci sportivi selectionati sa joace "sub tricolor", dar pilierul Teodor Bors este accidentat. Antrenor principal la nationala U19 este Razvan Popovici, iar director tehnic fosta glorie Hari Dumitras. Formatul competitiei presupune opt echipe, care vor juca dupa sistemul sferturi de finala, semifinale si finale. Vor lupta asadar pentru primul loc reprezentativele Romaniei, Belgiei, Rusiei, Georgiei, Portugaliei, Spaniei, Poloniei si Ucrainei. Primele meciuri vor avea loc duminica, 24 octombrie, la Leuven, Romania "" Ucraina si Rusia "" Spania, in timp ce Belgia "" Polonia si Georgia "" Portugalia se vor juca la Bruxelles. Cistigatoarea turneului se va califica la Junior World Rugby Trophy, care este destinat categoriei de virsta U20 si care va avea loc in 2011.


Baia Mare nu vrea sa amine meciul din weekend


In rugby doza de fairplay este considerabil mai mare comparativ cu alte discipline. Frecusuri exista insa si in lumea sportului cu balonul oval, iar rugby-ul juvenil nu face exceptie. Conducerea clubului Siromex Baia Mare nu a fost de acord cu propunerea de aminare a meciului din cadrul Diviziei Nationale de Juniori U19 dintre LPS Focsani si formatia baimareana. Focsanenii ar fi vrut sa abordeze aceasta partida in garnitura completa, cind internationalii U19 se vor fi intors de la Europenele din Belgia. "Cei de la Baia Mare nu au fost de acord cu aminarea jocului de simbata, din campionat. Ei vor sa profite de faptul ca nu ne putem baza pe jucatorii chemati la lotul national. Asta e, ne vom mobiliza si vom incerca sa cistigam si in aceste conditii, dar nu vom avea o misiune usoara", ne-a spus antrenorul Ion Viorel. Partida contra baimarenilor se va disputa simbata, 23 octombrie, de la ora 10.00, pe stadionul "Tineretului". Echipele de juniori U18 si U17 au programat un dublu duel in deplasare, contra formatiilor similare ale CSS Birlad.


Prima etapa a campionatului de rugby in 7 se joaca la Focsani


Incepind cu editia 2010/2011, la categoria U19 se va desfasura si Campionatul National Rugby Sapte, care va avea patru etape. Prima va avea loc la Focsani pe 30 si 31 octombrie. La competitie participa obligatoriu toate cluburile care au echipe inscrise in DNJ U19. Lotul fiecarei echipe va cuprinde 12 jucatori, dintre care pe raportul de arbitraj vor fi nominalizati doar 10 dintre acestia, un antrenor si un manager. "Balul" va fi deschis de LPS Focsani, care vor juca primul inaugural al campionatului cu CSS Birlad. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.