Sport

Duel vrincean in Liga Campionilor

Ciprian Fânaru
19 oct 2010 553 vizualizări
Meciul Oltchim Rm. Vilcea - Toulon a pus fata in fata doua handbaliste din Vrancea, Vali Elisei si Adina Tuvene

Oltchim a obtinut week-end-ul trecut prima victorie in Liga Campionilor, un succes categoric in fata unui adversar destul de modest. "Galacticele" si-au revenit dupa infringerea de la Randers si au trecut cu 28 "" 19 de formatia franceza Toulon. Partida a consemnat un duel interesant intre doua handbaliste originare din Vrancea. Pe extrema stinga a "alchimistelor", Valentina Elisei a făcut legea, fructificind fiecare ocazie aparuta, in timp ce in rindurile campioanei Frantei s-a regasit vrinceanca Adina Tuvene. Jucatoarea cu numarul 14 de la Toulon a marcat de trei ori in poarta Oltchimului, iar Vali Elisei Ardean a fost cea mai prolifica jucatoare a gazdelor, invingind portarul advers de sapte ori. Inceputurile in acest sport al celor doua handbaliste se leaga de clubul Pandora Focsani. Tuvene isi facea debutul la Focsani pe cind avea doar 18 ani, intrind rapid in circuitul nationalei de junioare a Romaniei. Interul stinga a cucerit titlul de campioana a Frantei in sezonul 2009/2010, cu 38 de goluri marcate in 17 meciuri. Pentru vilcence, urmatoarea partida va avea loc la Larvik, peste o saptamina, campioana Norvegiei fiind in acest moment principala favorita la cistigarea Ligii Campionilor. O alta handbalista focsaneanca, Ada Moldovan, a fost selectionata de antrenorul Radu Voina in lotul pentru Trofeul Carpati. Competitia care va incepe pe 29 octombrie la Turnu Severin constituie un test pentru sportivele care au evoluat mai putin pentru echipa nationala a Romaniei. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.