Sport

Tainele taekwondo-ului, dezvaluite de maestrul Govas sportivilor focsaneni

Ciprian Fânaru
12 oct 2010 2675 vizualizări
Seminarul tehnic desfasurat week-end-ul trecut la Focsani a adunat 50 de sportivi din tara si strainatate u practicantii disciplinei olimpice au avut sansa de a se antrena sub indrumarea maestrului Yannis Govas u copiii si parintii au fost impresionati de acest eveniment care va deveni o traditie in oras

Focsaniul a fost onorat cu prezenta la finalul saptaminii trecute de maestrul international Yannis Govas "" 8 Dan Kukkiwon, unul dintre cei mai buni antrenori in disciplina olimpica Taekwondo WTF din Europa, care s-a aflat in orasul nostru pentru un stagiu tehnic aflat la prima editie. Peste 50 de sportivi legitimati la cluburi renumite din tara noastra, precum si din tara vecina, Bulgaria, au beneficiat de sfaturile si antrenamentele maestrului grec. Au luat parte la stagiu CS Xplosiv Taekwondo Mures, CS Taeback Iasi, CS Shim Jang Taekwondo Iasi, CS Taekyeon Hirsova, Fire Taekwondo Club Sofia, CS Nidan si CS Addras Taekwondo, ultimele doua din Focsani, membre ale Asociatiei Judetene de Taekwondo WTF Vrancea, infiintata in luna iunie a acestui an. "Activitatea a constituit un schimb de experienta intre sportivi si tehnicieni si un prilej pentru cei mici de a se bucura de prezenta unui maestru al acestei frumoase discipline sportive, fiind in acelasi timp inceputul unei traditii care se doreste a fi continuata", ne-a spus instructorul Adrian Dochioiu "" 3 dan taekwondo. Maestrul Govas a fost surprins intr-un mod placut de faptul ca la antrenamente au participat atit persoane trecute de 40 de ani, cit si copii de 5 "" 6 ani, o dovada in plus a faptului ca sportul nu are virsta, putind fi practicat de catre oricine si oricind. Totodata, acesta a incintat asistenta atit prin abilitatile sale deosebite, in ciuda virstei de 48 de ani, cit si prin popularitate, modestie si fair-play-ul de care a dat dovada pe tot parcursul stagiului, promitind tuturor celor prezenti ca va reveni anual in Focsani si va sprijini dezvoltarea taekwondo-ului pe plan local. "Recent infiintata Asociatie Judeteana de Taekwondo WTF Vrancea, reprezentata de o noua generatie de tehnicieni, care dovedesc inca o data ca au spirit de initiativa si aspiratii, va initia periodic astfel de proiecte, cu scopul de a atrage tineretul catre salile de sport", explica Adrian Dochioiu, presedintele clubului focsanean Addras. "Evenimentul va fi introdus in calendarul Federatiei Europene de Taekwondo incepind cu anul viitor", a promis maestrul Govas, care a acceptat invitatia cluburilor focsanene din prietenie, fara sa pretinda recompense materiale.


"Ar trebui ca astfel de evenimente sa se repete"


Sportivii de toate virstele au fost incintati de stagiul gazduit de sala de sport a Colegiului Economic, la fel si parintii, unii dintre acestia urmarind cu atentie toate cele trei zile pline. "Am ramas placut impresionat, eu am fost foarte multumit. Cinste domnului Dochioiu pentru ca a reusit sa faca un asemenea lucru. Nu vedem un om de talia maestrului Govas oricum si oricind, am ramas fara cuvinte, nu ma asteptam la asa ceva, si copiii au invatat mult. E meserias. Ar trebui sa se mai repete la noi in oras astfel de evenimente, ar trebui popularizate, sa iesim in evidenta si cu activitati sportive. Una peste alta a fost excelent, noi ca parinti am fost multumiti de ce s-a intimplat", ne-a declarat colonelul de armata Florin Nistor, cel care a fost aproape de baiatul sau, practicant al acestei discipline. Cristian Buruiana, medaliat cu bronz la nationalele de copii si cadeti, l-a avut aproape pe tatal sau. "Pe linga faptul ca o parte dintre copii au ramas uimiti de nivel, eu nu ma asteptam sa vad un nivel asa de ridicat. Am participat si la alte stagii, dar standardul la care se afla maestrul si instructorii din alte tari e impresionant, a fost o experienta fantastica pentru copii. Yannis Govas ne-a transmis prin intermediul translatorului ca sintem oricind bineveniti daca trecem prin Atena. Nu-mi imaginam ca poate fi la un nivel atit de mare, pacat ca participarea nu a fost mai mare, copiii au avut ce invata. Lasind la o parte orele de antrenament, costul echipamentului de protectie, faptul ca acest sport are multe trepte, etape, centuri de multe culori, ii impulsioneaza pe practicanti. E o treaba super ce face domnul Dochioiu, sa aduni copii care pierd timpul prin fata blocului si sa ii indrumi catre o disciplina care ii formeaza fizic si psihic, care e benefica pentru dezvoltarea lor", ne-a spus Adrian Buruiana, tatal medaliatului Cristian, legitimat la clubul Addras. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 20 ore, 20 minute, 41 secunde
Multumiri organizatorului, multumiri Maestrului care au facut tot posibilul ca acest eveniment sa aiba loc! Este o onoare pentru vranceni sa aiba printre ei oameni ca Adrian Dochioiu!
, acum 739370 zile, 20 ore, 20 minute, 41 secunde
BINE CA NU CITESC TOTI FRAIERII ZIARUL CACI SI-AR DA CU TESLA IN C.O.A.I.E!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ALINE S-AUDE?
, acum 739370 zile, 20 ore, 20 minute, 41 secunde
Bravo,Johnson!Salutari din Sibiu!
, acum 739370 zile, 20 ore, 20 minute, 41 secunde
Rusine celor care nu au venit,sub diferite pretexte!!!! Ca Govas are DAN ETU,ca ei se cred cei mai buni antrenori in sportul asta si tot felul de vrajeli de 2 lei!!!! Pacat,ati stat cu telecomanda citeste integral
, acum 739370 zile, 20 ore, 20 minute, 41 secunde
rusine sa le fie antrenorilor care nu stiu sa-si atraga copii de partea lor, in schimb stiu sa faca fel de fel de comentarii de 2 lei dupa cum se vede mai sus...
, acum 739370 zile, 20 ore, 20 minute, 41 secunde
"E usor a scrie versuri..." Esti pe langa subiect,habar nu ai pe ce lume traiesti!!!! Stii macar,cine a facut comentariul?
, acum 739370 zile, 20 ore, 20 minute, 41 secunde
Culmea e ca,se gasesc sa comenteze niste non-valori,care habar nu au cu ce se mananca sportul asta,,,,
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.