Sport

Juniorii de la baschet sustin probele de control la Focsani

Ciprian Fânaru
30 sep 2010 661 vizualizări
Focsaniul este in aceasta perioada gazda echipelor de juniori din zona de sud est a tarii. Zeci de sportivi si sportive vor veni alaturi de antrenorii lor in orasul de pe Milcov pentru a sutine probele si normele de control pentru juniori I si juniori II.

Formatiile masculine si feminine de la cluburile Pheonix Galati, LPS Galati, BC Athletic Constanta, CS Axiopolis Cernavoda CSS Tulcea, CSS Constanta, CSS Focsani, CSS Buzau, CS Dinamic Rm. Sarat, CSS Bacau, CSS Unirea Iasi si CSS Botosani au programate sustinerea probelor, pe 2 si 3 octombrie. "Echipele de U15, U16, U17 si U18 din aceasta zona a tarii sustin la Focsani probele de control. Nu se stie deocamdata cind vor incepe campionatele de juniori", ne-a spus antrenorul Mihai Petrut. Pentru a activa intr-o echipa un jucator trebuie sa indeplineasca baremul la probele de control corespunzator categoriei de virsta la care este inscrisa echipa. Cerintele de talie au suferit modificari fata de anul precedent, iar baschetbalistii trebuie sa isi dovedeasca indeminarea in probe cum ar fi cea de viteza, detenta pe verticala, "micul maraton", alergare de rezistenta 800 de metri si proba specifica pe post (extrema, pivot). Sportivii mai trebuie sa execute 12 aruncari libere, iar punctajul si-l pot imbunatati cu bonficatii de talie si de performanta. De mentionat faptul ca echipele care nu au cel putin cinci jucatori care sa indeplineasca baremurile impus de Federatia Romana de Baschet nu va putea sa se inscrie in vreo competitie nationala. (Ciprian FANARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.