Sport

Mobitelco a iesit din Cupa

Ziarul de Vrancea
28 sep 2010 487 vizualizări
Formatia U Mobitelco Cluj a ratat calificarea in sferturile de finala ale Cupei Romaniei la baschet masculin, dupa ce a fost invinsa si in meciul retur al optimilor de BC Mures, scor 65-66 (38-23). In tur, BC Mures s-a impus, scor 82-68.

Sase echipe de baschet masculin s-au calificat in sferturile de finala ale Cupei Romaniei, dupa disputarea partidelor retur din prima faza a competitiei. Echipele calificate in sferturi sint detinatoarea trofeului BC Timisoara, BCM Pitesti, Gaz Metan Medias, CSU Ploiesti, CS Otopeni, Steaua Bucuresti si BC Mures. Ultimul meci, intre SCM U Craiova si BC Miercurea Ciuc, va avea loc astazi (91-83 in tur). Cistigatoarele dublei manse din turul I se vor califica in sferturile de finala, faza in care vor juca tot in sistemul tur-retur, pentru calificarea la Turneul Final Four, ce va avea loc in 2011.


Unic, campioana balcanica


Echipa de volei feminin Unic Piatra Neamt a cistigat, in Muntenegru, finala Cupei Balcanice, in fata formatiei turce Illerbankasi, cu scorul de 3-0 (25-15, 25-13, 25-22). Echipa romana s-a calificat in finala, dupa ce a cistigat primul meci la turneul din Muntenegru, in fata jucatoarelor sirbe de la OK Klek Klek, scor 3-0 (25-19, 25-19, 25-16). Jucatoarea Elena Zaharia a fost desemnata MVP-ul turneului final. La masculin, Stiinta Explorari Baia Mare a cedat, tot duminica, in finala turneului similar din Serbia, in fata echipei din Kraljevo, cu scorul de 2-3 (25-21, 17-25, 30-32, 25-22, 13-15). In primul meci de la Kraljevo, Stiinta a invins formatia albaneza Teuta Durres, cu scorul de 3-0 (25-15, 25-21, 25-12).


Bruno Fernandes, la Tirgu Mures


Fundasul Bruno Fernandes, ultima data la Unirea Urziceni, a semnat o intelegere valabila pentru o perioada de doi ani cu formatia FCM Tirgu Mures, din postura de jucator liber de contract. Jucatorul Bruno Fernandes s-a nascut pe 6 noiembrie 1978 in Portugalia, dar evolueaza pentru nationala din Guineea-Bissau. De-a lungul carierei sale, Bruno Fernandes a mai evoluat la formatiile Amora, Belenenses, Aves (Portugalia), Beroe Stara Zagora (Bulgaria), Ceahlaul Piatra Neamt si Unirea Urziceni. In Liga 1 a debutat in 2007 la Ceahlaul Piatra Neamt, iar in 2008 s-a transferat la Unirea Urziceni, formatie cu care a cistigat campionatul si a evoluat in trei meciuri din Liga Campionilor.


Porumboiu il asteapta pe Meme


Finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat ca este nerabdator ca Mihai Stoica sa preia sarcinile de presedinte executiv, pentru a scapa de povara emotiilor pe care le are dupa fiecare meci disputat de formatia moldava. "Astept ca Mihai Stoica sa preia odata povara emotiilor pe care le am dupa fiecare meci disputat de FC Vaslui. Ca si presedinte executiv, Mihai Stoica se va ocupa de organizarea echipei si, va garantez eu, acest lucru se va cunoaste si va bucura pe toata lumea. Are ochiul format, a fost la atitea echipe, in interiorul lor, si stie foarte bine ce are de facut la un club de fotbal. in ceea ce-l priveste pe Lopez Caro, acesta o sa antreneze echipa in continuare", a declarat Adrian Porumboiu. FC Vaslui a ajuns, vineri, la o intelegere cu fostul manager al Unirii Urziceni, Mihai Stoica, pentru preluarea functiei de presedinte executiv al gruparii moldave. Contractul, care va fi valabil pe doi sau trei ani, va fi semnat, cel mai probabil astazi.


La nemti nu-i ca la noi


Contractul scadent in 2011 al antrenorului echipei Bayern München, Louis van Gaal, va fi prelungit, in aceasta saptamina, pina in vara anului 2012, a declarat, ieri, presedintele gruparii, Karl-Heinz Rummenigge, cotidianului Bild. "Nu ne schimbam intentiile dupa o infringere (n.r. - scor 1-2, in fata echipei Mainz). Dimpotriva, ii vom prelungi contractul in aceasta saptamina, iar asta demonstreaza clar importanta lui Louis pentru FC Bayern. Avem toata increderea in Louis van Gaal, a facut o treaba foarte buna. Echipa trebuie sa reactioneze, nu antrenorul", a spus Rummenigge. Dupa sase etape din Bundesliga, Bayern ocupa locul IX in clasament, cu opt puncte (doua victorii, doua remize, doua infringeri), la zece puncte de liderul Mainz. Formatia bavareza nu a mai avut un start atit de slab de sezon din 1977-1978, cind s-a clasat la final pe locul XII.


Kimiko nu se lasa


Jucatoarea japoneza Kimiko Date Krumm, locul 67 WTA, a invins-o, luni, cu o zi inainte de a implini 40 de ani, pe rusoaica Maria Sarapova, 23 de ani, fosta numarul 1 WTA, in primul tur al turneului de la Tokyo (premii de 2 milioane de dolari). Kimiko, beneficiara unui wild card, s-a impus cu scorul de 7-5, 3-6, 6-3, in fata jucatoarei din Rusia, cap de serie numarul 12 si locul 15 WTA, dupa un meci care a durat doua ore si zece minute. Sarapova a facut doua duble greseli cind conducea cu scorul de 3-2 si 40-0 in setul al treilea. Rusoaica si-a pierdut servicul si apoi nu a mai cistigat nici un ghem. Kimiko Date Krumm, fosta numarul 4 WTA, s-a retras in 1996 din activitate, dar a revenit in 2008 si un an mai tirziu a cucerit Openul Coreei de Sud de la Seul.


Prima decapitare, in Primera Division


Antrenorul echipei FC Sevilla, Antonio Alvarez (55 de ani), a fost demis, in noaptea de duminica spre luni, de conducerea clubului, din cauza rezultatelor slabe inregistrate, fiind inlocuit de Gregorio Manzano (54 de ani). Manzano, care a ocupat, sezonul trecut, locul V in prima liga spaniola cu Mallorca, a efectuat aseara luni, primul antrenament la FC Sevilla. Alvarez este primul antrenor demis in Premiera Division, in cele cinci etape scurse de la inceputul campionatului.FC Sevilla a inregistrat o serie de esecuri in acest debut de sezon: infringere in fata Barcelonei in Supercupa Spaniei, eliminare din Liga Campionilor dupa dubla mansa cu Braga din preliminarii, infringere pe teren propriu cu PSG, in prima etapa a Ligii Europa si prima infringere in campionat, duminica, in meciul cu nou-promovata Hercules. Sevilla, cistigatoarea editiei trecute a Cupei Spaniei, ocupa locul VII in campionat, la cinci puncte de liderul Valencia.



Ramasitele week-end-ului


Italia- V: Juventus - Cagliari 4-2. Krasic (\'13, \'34, \'70), Bonucci (\'57) / Matri (\'20, \'81). Clasament: 1. Inter - 10 p; 2. Lazio - 10 p; 3. Chievo - 9 p; 4. Brescia - 9 p; 5. Milan - 8 p; 6. Napoli - 8 p; 7. Catania - 8 p; 8. Bari - 8 p.

Spania - V: Atletico Madrid - Zaragoza 1-0. Costa (\'20). Clasament: 1. Valencia - 13 p; 2. Barcelona - 12 p; 3. Real Madrid - 12 p; 4. Atletico - 10 p.

Franta - VII: Lens - PSG 0-2. Demont (\'29 - autogol), Nené (\'90 ^3). Clasament: 1. St. Etienne - 16 p; 2. Rennes -15 p; 3. Toulouse - 14 p; 4. Caen - 12 p.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.