Sport

Vrincencele Vali Elisei si Ada Moldovan au stralucit la Cupa Mondiala

Ciprian Fânaru
28 sep 2010 636 vizualizări
Cele doua handbaliste au cistigat pentru a doua oara consecutiv

Cu toate ca nu mai are echipa de senioare de ani buni, Vrancea se mindreste cu cel putin doua reprezentante la cel mai inalt nivel al handbalului feminin. Pentru Romania fac istorie focsanencele Vali Elisei Ardean si Ada Moldovan. Una joaca pe postul de extrema, unde nu prea are rival in lume, iar cealalta si-a adjudecat in mai multe rinduri titlul de golgeter al intrecerii interne. Cele doua handbaliste au cistigat pentru a doua oara consecutiv Cupa Mondiala, dupa ce au invins in finala puternicului turneu amical campioana olimpica Norvegia cu scorul de 24 "" 23. Organizatorii turneului au desemnat-o pe vrinceanca Vali Elisei "cea mai buna extrema stinga a turneului". Aceasta a marcat patru goluri in finala, iar colega sa de sub tricolor Ada Moldovan, fosta Bahamet, a reprezentat una dintre surprizele placute ale lotului nostru, inscriind de cinci ori in poarta nordicelor. Au iesit in evidenta in partea a doua Melinda Geiger si Ada Moldovan, doua handbaliste obisnuite pina acum sa aplaude de pe banca reusitele titularelor. Plus aceleasi Paula Ungureanu, Oana Manea si Valentina Elisei. Inaintea celor doua sportive din Vrancea, mai stralucise la nationala si Simona Gogirla, dar judetul a mai dat un inter de mare valoare, Adina Tuvene, care evolueaza in Franta pentru clubul Toulon. Adina a cucerit titlul national cu formatia din Hexagon. In acest moment exista sperante si pentru viitor, profesoara Doina Ene crescind la Focsani o noua generatie, LPS Academica, cea care a dat deja o sportiva lotului national de cadete, portarita Cristina Enache. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.