Sport

Tragatorii vrinceni tintesc podiumul Cupei Romaniei

Ciprian Fânaru
22 sep 2010 554 vizualizări
Juniorii Susu, Lazar, Nastase, Stanciu si Soldanescu vor trage pentru Vrancea, la fel ca seniorul Alin Moldoveanu

Sportivii sectiei de tir de la Clubul Sportiv Unirea Focsani au programate azi ultimele pregatiri pentru Cupa Romaniei, competitie organizata de Federatia Romana de Tir Sportiv. Cinci tragatori focsaneni compun delegatia care va incerca sa "ocheasca" medaliile intrecerii care va fi gazduita de Complexul de Tir "Iosif Sirbu" din Capitala. Zeci de sportivi de la cluburi din intreaga tara se vor lupta pentru o clasare cit mai buna in ierarhia concursului national. CS Unirea Focsani ataca intrecerea de la Bucuresti cu un lot format din cinci sportivi: Cosmin Susu, Alexandru Lazar, Alin Nastase, Alexandru Stanciu si Alexandru Soldanescu, primii doi fiind totodata componenti ai lotului national de juniori al Romaniei. In afara de medaliile de diferite straluciri cucerite la fiecare dintre cele sase etape de Campionat National, tinerii tiristi focsaneni au mai izbutit si o clasare pe locul al treilea la "nationalele" de tir pe echipe, competitie unde s-au intrecut cu seniori si unde au fost devansati doar de reprezentantele cluburilor Dinamo Bucuresti si Politehnica Iasi. Cupa Romaniei, care se va derula in perioada 23 "" 26 septembrie, are in meniu probele de 10, 25 si 50 de metri pusca/pistol.


Alin Moldoveanu e favorit la cucerirea aurului


Vrancea va avea reprezentare si in competitia seniorilor, acolo unde va concura multiplul campion Alin Moldoveanu. Cel cu dubla legitimare la Dinamo Bucuresti "" Omega Tehnoton Iasi a pregatit participarea la Cupa in munti. Component al lotului national al Romaniei, Moldoveanu a efectuat un cantonament la Complexul Sportiv National de la Piatra Arsa din Muntii Bucegi. Vrinceanul este principalul favorit la clasarea pe primul loc la seniori, in acest an Alin Moldoveanu cistigind toate etapele Campionatului National, unde a participat evident la categoria seniorilor. Sportivul descoperit si format de antrenorul Adrian Alaci este cel mai bun tragator roman din istoria probei de pusca 60 de focuri aer comprimat, cel mai bun rezultat al focsaneanului inregistrat in competitiile oficiale fiind 599 de puncte din 600 posibile. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.