Sport

Victorie entuziasmanta a handbalistilor

Ciprian Fânaru
20 sep 2010 495 vizualizări
CSM Focsani - Universitatea Galati 25 - 20 (7 - 11), simbata, in primul meci din Divizia A la handbal masculin

Debut fulminant de sezon pentru formatia de handbal CSM Focsani. Elevii lui Lucian Tucan au surclasat in primul joc redutabila echipa a Galatiului, principala candidata la prima pozitie a clasamentului. Frumosul succes al baietilor vine in contextul in care acestia nu au efectuat un cantonament, nu au disputat meciuri amicale si au inceput tirziu pregatirea. Daca mai adaugam si problemele cu plata salariilor, laudele si respectul sint meritate pe deplin de acesti sportivi ambitiosi. La partida au asistat presedintele Comitetului Director al CSM Focsani 2007, Doina Fodoreanu, antrenorul de handbal de la CSS Adjud Emil Dumitru si chiar antrenorul echipei de fotbal CSM Focsani, Aurel Pastia. Inceputul de meci a fost cum nu se poate mai bun pentru CSM, care dupa patru minute conducea cu 2 "" 0. Vasilache a dat emotii cu o presupusa accidentare, apoi oaspetii au revenit, dar tot vrincenii erau in avantaj in minutul 8, 3 "" 2 prin reusita lui Popa. Formatia vizitatoare a egalat in minutul 11, 3 "" 3, si a preluat pentru prima oara conducerea trei minute mai tirziu, 4 "" 3. Popa a reusit sa egaleze la 4 in minutul 16 si la 5 doua minute mai tirziu. Golul lui Maftei din minutul 19 a mentinut echilibrul pe tabela, 6 "" 6. Primul moment psihologic s-a produs in minutul 22, cind Tudorache a pus doua lungimi diferenta intre studenti si gazde, 8 "" 6 dupa transformarea unei lovituri de la 7 metri. Disputa nu a parut insa nici de departe o lupta intre David si Goliat, dar cu doua minute inainte de pauza Neata a cazut victima unui duel cu un galatean mai bine cladit fizic si s-a accidentat destul de grav la genunchi. 6 "" 9 s-a facut in minutul 26, pentru ca la intrarea la cabine tabela sa indice 11 "" 7 in favoarea Universitatii, diferenta care avea sa fie surmontata intr-un act secund cu handbal de calitate si revenire spectaculoasa. Repriza a doua a inceput bine pentru gazde, care au redus din handicap prin Gheorghe si Maftei: 9 "" 11. Vasilache si acelasi Maftei au tinut Focsaniul in joc, 11 "" 13 in minutul 36. Vasilache a dus CSM-ul la numai un gol diferenta in minutul 38, pentru ca dupa 10 minute jucate din partea secunda scorul sa fie egal, 13 "" 13, iar ce a urmat face cinste trupei focsanene.


Aplauze la finalul meciului


Impinsi de la spate de inimoasa galerie a elevilor de la Colegiul National Unirea, focsanenii s-au instalat la conducere in minutul 44, prin golul izbutit de pivotul Costache. Evolutia entuziasmanta si atacurile in viteza, letale, i-au desprins pe elevii lui Tucan la trei goluri diferenta in minutul 46, cind tabela indica 17 "" 14, avantaj conservat si marit pe final. 21 "" 16 a facut Popa dupa ce a fructificat un contraatac, 24 "" 19 era cu un minut inaintea finalului, iar ultimul fluier a gasit publicul in picioare aplaudind scorul final: 25 "" 20 pentru favoriti. "A fost o victorie deosebita pentru noi, felicit baietii pentru s-au luptat si s-au daruit. Cu aceste calitati am reusit sa intoarcem in favoarea noastra obstacolele intilnite. Ei erau siguri de victorie, dar totul a fost la mare ambitie din partea noastra. Pentru antrenor e o misiune mai usoara daca echipa e dispusa sa dea totul pe teren si sa lupte", spune antrenorul Lucian Tucan. Etapa viitoare, CSM Focsani joaca in deplasare cu Poli Iasi. (Ciprian FANARU)


CASETA:


CSM Focsani "" Universitatea Galati 25 "" 20 (7 "" 11)

Locatie: Sala Polivalenta

Spectatori: 300

CSM Focsani: Closca, Rusu "" Neata, Popa, Maftei, Gheorghe, Stancu, Parciu, Necoara, Stan, Vasilache, Costache, Manole, Secara

Antrenor: Lucian Tucan

Univ. Galati: Andronic, Fuica - Costea, Marsiu, Cobuz, Albu, Manda, Nica, Taranovschi, Anita, Tudorache, Bursuc, Grigore, Ghenghea

Antrenor: Mihai Pantea

Arbitri: Razvan Dinu si Theodor Serb (Bucuresti)


Rezultatele etapei:


Stiinta MD II Bacau "" HC Vaslui 32 "" 23

LPS Piatra Neamt "" Poli Iasi 28 "" 27

CSM Focsani "" Universitatea Galati 25 "" 20


CASETA:

Juniorii mari au fost aproape de un succes


Echipa de juniori I a Liceului cu Program Sportiv Focsani a cedat la doar doua goluri diferenta in meciul disputat in deplasare la Buzau, contra formatiei similare LPS. Focsanenii s-au recunoscut invinsi in cele din urma cu 21 "" 23, dupa ce la pauza tabela indica un surprinzator 14 "" 7 in favoarea lor. "Era sa producem surpriza, dar in repriza a doua am suferit din cauza multelor eliminari. Imbucurator este ca echipa noastra a aratat o alta fata la acest joc. Am si picat intr-o serie grea, alaturi de echipe ca Buzau, Constanta, Galati, care au fost pe podium sezonul trecut", ne-a spus dupa meci antrenorul Lucian Tucan, care pregateste juniori cu un an mai mici decit restul competitorilor. Lotul LPS Focsani este compus din portarii Stefan, Negut si Plesa si jucatorii de cimp Cirlan, Paroiu, Manole, Necoara, Secara, Balan, Sava, Panaite, Prodan, Lupu si Lungu. (C. F.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.