Sport

Judoka vrinceni sint campioni nationali

Ciprian Fânaru
11 sep 2010 619 vizualizări
Daniel Moise, Bogdan Badiu si Albert Florea au cucerit medalii de aur la nationalele de Ne Waza de la Turnu Severin u 11 medalii, dintre care trei de aur, este impresionantul bilant vrincean in cele doua zile de competitie u sportivii spera sa repete o parte din succese la Cupa Drobeta, turneul international care are loc weekend-ul acesta

Finala Campionatului National de Ne Waza (lupte la sol) care se desfasoara in aceste zile la Drobeta Turnu Severin a adus din nou in prim plan sportivii care reprezinta judetul Vrancea. Cei mai buni judoka din tara s-au intrecut la categoriile de virsta U11, U13, U15, U17, U20, masculin si feminin, pe parcursul a doua zile pline. Sala Sporturilor din orasul de la Dunare a gazduit joi intrecerile categoriilor de virsta mai mici, care au propulsat pe podiumul de premiere sase judoka focsaneni. Este vorba de Alexandru Feraru si Daniela Zgherea, de la LPS Focsani, care au cucerit argintul la U13, respectiv U15, categoriile de gretutate 30 kg si 34 kg. Locul al treilea si medalia de bronz le-a revenit sportivilor de la U11 Claudiu Neagu (27 kg), Can Metin (34 kg) si lui Laris Bors (30 kg), la U13. De la CS Unirea Focsani s-a remarcat George Hantu, care a obtinut de asemenea o medalie de bronz la U15, categoria 46 kg. Pe tatami au intrat ieri cu gindul la victorie si judokanii mai mari de virsta de la sectiile de judo ale cluburilor vrincene. Primul mare succes al zilei a fost conturat de dimineata, cind Albert Florea a cistigat finala nationala de la categoria ^73 kg. Victoria si medalia de aur ale "fenomenului" de la CS Unirea au venit dupa o evolutie fara cusur izbutita de elevul antrenorului Silviu Rentea. Ziua a continuat cu alte reusite de exceptie ale judo-ului vrincean. Daniel Moise a devenit campion national la 66 kg, acelasi titlu fiind cucerit si de Bogdan Badiu la categoria ^81 kg. La 81 kg, George Neagu s-a clasat al treilea, cucerind medalia de bronz. Nu doar juniorii I s-au descurcat de minune la nationale, ci si juniorii II, care au luat o medalie de bronz prin Ginu Vlase la 55 kg. Sportivii de la LPS Focsani sint antrenati de Stanica Grosu, Marinel Palade si Dumitru Zisu, iar de pregatirea celor de la CS Unirea se ocupa Silviu Rentea, Gavril Dondas si Adrian Moldoveanu. Severinul este simbata si duminica gazda turneului international "Cupa Drobeta", competitie ajunsa la editia cu numarul XXV, rezervata juniorilor U15 si U17, tineretului U20 si seniorilor. Se vor lupta pentru medalii judoka de la 20 de echipe provenind din 10 tari. Emotii vor fi si pentru Mariana Boboc, Maria Paraschiv si Georgiana Dorofte, fetele din Vrancea care se vor lupta pentru a fi selectate in lotul national la diferite categorii de greutate. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.