Sport

Stan Gheorghiu, pregatit pentru un nou mandat in fruntea AJF Vrancea

Cristi Irimia
30 nov 2005 894 vizualizări
Actualul presedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal Vrancea a marturisit ca nu stie de ce nu s-a mai inscris nimeni in competitia pentru sefia forului judetean . Alte dezvaluiri facute de seful AJF: "Gica Popescu va fi viitorul presedinte al FRF" si "Poli Iasi II joaca pentru CFR Pascani"


Invitat luni seara la "Lumea Sportului", pe DTV, Stan Gheorghiu a spus ca nu cunoaste motivele pentru care nimeni nu il va concura duminica, 4 decembrie, cind au loc alegeri pentru sefia AJF-ului. "In 2001 am fost reconfirmat in functie, conform noilor prevederi din Legea Sportului, iar inainte am concurat cu Petre Plopeanu si Cristinel Rusu. Acum nimeni nu si-a mai depus dosarul, insa as fi candidat chiar daca as fi avut un concurent. Sincer sa fiu, nu puteam sa las asa AJF-ul, in conditiile actuale, desi au fost momente cind m-am gindit sa nu mai candidez. Sa stiti insa ca nu simplu sa vina cineva si sa coordoneze activitatea la AJF. Cine se inhama la aceasta nebunie? Nu e asa usor", a precizat Gheorghiu, care a mai dat de inteles ca postul pe care il ocupa nu este deloc comod.

Presedintele AJF Vrancea a adaugat ca vor fi prezenti la alegeri aproape toti delegatii: "Mi-au confirmat multi ca vor veni la alegeri. In general, n-am avut probleme cu neprezentarea la sedintele importante, de aceea ma astept sa fie totul in regula la alegerile care vor incepe la ora 10.00, in sala de sedinte a Directiei pentru Sport".


Cinci oameni de sport pentru trei posturi de "vice"


Vor avea drept de vot un numar de 24 de delegati, iar pentru a fi reconfirmat in functie Gheorghiu are nevoie de jumatate plus unu din voturi. Asta inseamna ca este necesar ca 13 delegati sa-l voteze pe actualul presedinte, pentru ca acesta sa fie investit cu un nou mandat. Cum Gheorghiu nu are contracandidat, este de asteptat sa primeasca un nou gir din partea majoritatii delegatilor. Aceiasi delegati care de multe ori in ultimii ani i-au criticat activitatea, dar care vor merge, foarte probabil, pe principiul ca daca exista un singur candidat trebuie sa existe si un cistigator.

Tot duminica vor fi alesi si cei trei vicepresedinti ai AJF Vrancea. Vor concura observatorul Ovidiu Rusu, arbitrul Marius Martis, fostul arbitru Iulian Basturea, antrenorul Nicolae Petrea si profesorul Viorel Paizan. Gheorghiu n-a exclus varianta ca perdantii sa obtina functii in cadrul AJF-ului, pentru ca toata lumea sa fie multumita.

Seful fotbalului vrincean a negat in cadrul emisiunii ca s-ar implica in activitatea comisiilor AJF care judeca litigiile aparute intre echipele divizionare D. "Eu nici nu stau in sala cind se judeca situatiile. Ma informez dupa aceea despre verdictele date, pentru ca trebuie sa le comunic delegatilor care se intereseaza".


Are un salariu de 4,1 milioane de lei


Chestionat asupra salariului sau, Gheorghiu a explicat ca in tara sint unii sefi de AJF-uri care cistiga foarte bine, in functie de bugetul de venituri si cheltuieli pe care il au. "Eu am un salariu 4,1 milioane de lei. Deci nu stau pentru bani pe acest post". Intrebat daca este vorba de ultimul mandat pe care il va avea, Gheorghiu n-a oferit un raspuns clar: "Voi vedea ce se va intimpla. Pina la urma nimeni nu este de neinlocuit".

Cind a venit vorba de unele probleme organizatorice la nivelul Diviziei D vrincene, Gheorghiu a spus ca in acest tur s-au inregistrat dar 2 - 3 incidente minore in 11 etape: "Este mai putin ca altadata si ne bucura lucrul asta!"

Intrebat despre lipsa gardului imprejmuitor la meciurile din Divizia D, dar si a bandei pe care echipele gazda trebuie sa o puna in jurul terenului, Gheorghiu a incercat o eschiva: "Se pune banda in jurul terenului acolo unde nu este gard". "Poate in 2 - 3 comune, insa e prea putin", a fost replica din studio, dupa care seful AJF a mutat discutia catre faptul ca echipele sint obligate sa asigure printr-un politist ordinea la terenuri si ca nu s-au inregistrat probleme majore in aceasta editie de campionat.


Gheorghiu: "Gica Popescu va fi presedinte la FRF"


Presedintele AJF Vrancea a facut o dezvaluire care pare de neconceput la ora actuala: "Mircea Sandu ii va ceda locul de presedinte lui Gica Popescu. Cam asa stau lucrurile la ora actuala. Popescu are stofa de conducator". Mai mult, desi multi l-au vazut in tabara celor care l-au votat pe Sandu, Gheorghiu a dat de inteles ca l-ar fi votat pe Gica Popescu. Concret, insa, el s-a ferit sa spuna clar, lasind telespectatorii sa traga concluziile, asa cum de altfel a si spus in direct.


Poli Iasi II joaca pentru CFR Pascani ?


Stan Gheorghiu a facut o dezvaluire interesanta pe parcursul emisiunii: "Din informatiile mele, Poli Iasi II vrea sa promoveze pentru a ceda locul echipei CFR Pascani. Astfel, la Pascani ar fi echipa de Divizia B in sezonul urmator, iar divizionara A din Copou si-ar testa jucatorii acolo". Acum se explica si victoria iesenilor la Pascani (1 - 0), din etapa precedenta. Calculele iesenilor ar putea fi stricate doar daca divizionara A va retrograda, situatie in care Poli Iasi II nu mai are drept de promovare in B, iar FCM Bacau II ar putea profita.


Restantele se joaca in 2006


Cele trei restante din cadrul Diviziei D (Foresta Brosteni - FCM Adjud, Trotusul Ruginesti - FC Panciu si AS FC Unirea Focsani - Rimna Gologanu) vor avea loc in 2006, dupa cum a precizat Stan Gheorghiu. In ceea ce priveste Cupa Vrancei la minifotbal, aceasta va avea loc, insa va debuta la jumatatea lunii decembrie. "S-au inscris deja 6 echipe, asteptam sa avanseze si turneul pentru old-boys", a precizat Gheorghiu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.