Sport

Rugbistii se vor antrena pe plaja

Ciprian Fânaru
31 aug 2010 561 vizualizări
Ionel Badiu va juca pentru o echipa din Franta

Rezultatele bune obtinute in sezonul trecut le-au adus rugbistilor de la LPS Focsani un sejur pe litoral. Sportivii de la echipele U18 si U19 ale clubului pleaca in aceasta seara la Mamaia, acolo unde vor efectua un stagiu de o saptamina. Juniorii de la rugby nu vor avea insa prea mult timp pentru distractie, pentru ca antrenorii le-au programat cite trei antrenamente in fiecare zi. Sedintele din cadrul cantonamentului au ca element principal pregatirea fizica, acumularile fiind necesare pentru un sezon la capatul caruia formatia focsaneana si-a propus sa triumfe in campionatul national. Pascu si compania vor merge dupa revenirea de la Marea Neagra la munte. In cel de-al doilea stagiu centralizat, care va incepe pe 8 septembrie la Gheorghieni, va merge doar echipa U19. In alta ordine de idei, sase jucatori din campionatul intern s-au transferat in strainatate in ultima luna. Cea mai recenta plecare este cea a lui David Maris, de la U Cluj la echipa franceza Sporting Club Mazametaine. Unul dintre cei mai promitatori rugbisti vrinceni s-a transferat in Franta, la acelasi club din Federale 2, liga inferioara din Hexagon. Pilierul Ionel Badiu, produs al LPS Focsani, a evoluat in Divizia Nationala pentru cluburile Cleopatra Mamaia si Farul Constanta, rugbistul de 21 de ani avind in cont si o selectie la nationala mare a Romaniei. Cel care are in palmares titlul de campion european de juniori are sanse sa fie antrenat la gruparea franceza de un conational. Fostul international italian de origine romana, Cristian Stoica, este in vizorul echipei franceze, la fel si dinamovistul Valentin Popirlan. Cel de-al doilea vrincean care va evolua in Franta in campionatul viitor este Andrei Gorcioaia, jucatorul lui "U" Cluj alegind sa imbrace tricoul celor de la Cercle Athletique Castelsarrasin, din Federale 2. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.