Sport

Baschetbalistii sint pregatiti pentru turneul final

Ciprian Fânaru
31 aug 2010 621 vizualizări
Incercam o clasare in primele patru , este obiectivul trasat de antrenorul Mihai Petrut u lupta pentru un loc pe podiumul national incepe miine, cind focsanenii vor da piept cu CSS Bega Timisoara

Miine debuteaza la Cluj Napoca turneul final al Campionatului National de baschet masculin rezervat categoriei de virsta sub 16 ani. Pentru etapa finala a campionatului au reusit sa se califice si juniorii de la CSS "" CSM Focsani, dupa ce acestia au trecut de fazele de calificare si de doua turnee semifinale. Grupele competitiei masculine au fost concepute luindu-se in considerare rezultatele inregistrate in faza anterioara. Astfel, formatia de baschet U16 CSS "" CSM Focsani va evolua in Grupa A, acolo unde va da piept cu CSS Bega Timisoara, CSS Unirea Iasi si LPS Muresul Tg. Mures. Pentru calificarea din grupa cealalta, B, se vor duela LPS Pitesti, CSS Viitorul U-Mobitelco Cluj Napoca, Colegiul National Aurel Vlaicu Bucuresti si LPS Bihorul Oradea. In ultima saptamina, elevii din lotul lui Mihai Petrut au avut parte de un program de pregatire intens, care a presupus cite doua sedinte de antrenament in fiecare zi, dimineata la sala Liceului Sportiv si seara la Sala Polivalenta. Trupa vrinceana va beneficia de aportul unor jucatori de valoare, care ar putea sa contribuie la o clasare onorabila. Mai mult, echipa ar trebui sa profite si de experienta competitionala internationala a doi dintre componentii sai, Alin Olaru si Vasile Pirvu. Cei doi juniori au fost in lotul Romaniei U16 la Campionatul European din Estonia, primul dintre acestia stringind cele mai multe minute in postura de conducator de joc al echipei nationale U16. Un obiectiv clar este greu de impus in acest moment, tinind cont ca formatiile participante au valori sensibil egale, dar focsanenii si-au propus o clasare cit mai buna la turneul final. "Vom debuta miercuri, pe 1 septembrie, in partida contra echipei din Timisoara. Incercam sa venim in primele patru formatii, dar nu va fi usor luind in considerare valoarea apropiata a echipelor participante", ne-a spus profesorul Mihai Petrut, antrenorul formatiei focsanene de baschet sub 16 ani. Lotul CSS CSM Focsani care va face deplasarea la Cluj si se va bate pentru primele locuri este format din jucatorii Alin Olaru, Andrei Neguroiu, Vasile Pirvu, Tudor Vechiu, Vlad Musat, Sorin Seciu, Andrei Ionita, Alexandru Andrei si Catalin Anghel. Ionut Mirea este usor accidentat dar va merge la turneul final, spre deosebire de Dragos Mihalcea, care nu va face deplasarea la Cluj, fiind de asemenea accidentat. Turneul final la aceasta categorie de virsta se va incheia pe 5 septembrie. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.