Sport

Caravana Ligii a treia pleaca azi la drum

Ciprian Fânaru
27 aug 2010 536 vizualizări
SC Bacau - CSM Focsani, azi de la ora 18.00, in prima etapa a Ligii a treia

Azi incepe balul. La drum porneste o doua editie a Ligii a treia, o editie care s-a urnit parca mai greu ca niciodata, o editie marcata inca dinainte de a incepe de dificultatile financiare care au pus pe butuci multe formatii din al doilea si al treilea esalon fotbalistic. Startul campionatului 2010/2011, aminat cu o saptamina din cauza caniculei, gaseste in prima serie a Ligii a treia aceleasi doua echipe din Vrancea, FC Panciu si CSM Focsani, colege de serie pentru al treilea an consecutiv. Daca Focsaniul se confrunta cu dificultati financiare serioase si s-a transformat din grupare fanion a judetului in formatie care isi propune mentinerea in cea de-a treia divizie, clubul din Panciu are ambitii mai mari. Nu la fel de mari precum in precedentul campionat, pentru ca omniprezenta criza a mai taiat din aripile echipei conduse de Florin Stoica. Pancenii si focsanenii au toate sansele sa arbitreze lupta pentru promovare si pentru retrogradare, in conditiile in care cele mai puternice trupe se anunta a fi FCM Bacau si SC Bacau, seria I parind ca devine terenul de lupta al orgoliilor din orasul lui Bacovia. Fiecare din cele sase serii de C are sezonul acesta 16 echipe, astfel ca se vor juca 30 de etape. CSM Focsani incepe stagiunea 2010/2011 in deplasare, pe terenul celor de la SC Bacau. Gazdele sint fosta echipa Mesagerul, promovata in esalonul trei in aceasta vara si care a fost preluata de municipalitatea lui Romeo Stavarache. Manager general al bacauanilor este Ciprian Panait, fostul secund al Rapidului, care are tinta clara promovarea. La capitolul lot, SC mai are de lucru la omogenitate, date fiind numeroasele achizitii din aceasta vara. Cu toate acestea, ultimele doua amicale au adus doua rezultate notabile, respectiv victorie cu Petrolul Ploiesti si egal cu Ceahlaul Piatra Neamt. Focsanenii pleaca la lupta cu un lot intinerit, vaduvit de pierderea unor jucatori experimentati ca Toader, Curteanu si Sararu, dar si cu obiectivul de a arunca in focul luptei pusti dornici de afirmare. Fara stagii de pregatire, dar cu destule amicale jucate in pauza de vara, vrincenii vor avea ocazia sa arate daca au inchegat relatii de joc si daca au pus la punct un prim "11" competitiv. In caz de infringere, punctele pot fi recuperate runda viitoare, atunci cind pe "Milcovul" va veni nou promovata Luceafarul Mihai Eminescu. Jocul va fi arbitrat de centralul Petre Meterciuc din Tg. Neamt, asistat la cele doua linii de Daniel Stefanescu si Petronela Anitoaiei din Iasi. Observatori delegati sint Mihai Pais din Galati si Viorel Salceanu din Pascani. (Ciprian FANARU)


Programul primei etape:

Luceafarul Mihai Eminescu - Petrotub Roman

SC Bacau - CSM Focsani

Poli Galati - Rapid CFR Suceava

FC Panciu - CSM Pascani

FCM Onesti - FCM Bacau

Cetatea Tg. Neamt "" Otelul II Galati

Cetatea Suceava - Aerostar Bacau - nu se joaca

Willy Bacau "" Ceahlaul II - nu se joaca


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.