Sport

30 de ani de rugby la Focsani

Ciprian Fânaru
26 aug 2010 1541 vizualizări
Jubileul care marcheaza trei decenii de rugby in Vrancea are loc simbata, 28 august, pe stadionul Tineretului, cu incepere de la ora 9.00

Finalul acestei saptamini reprezinta momentul in care sportul cu balonul oval va fi celebrat cum se cuvine la Focsani. In aceasta luna s-au implinit trei decenii de la infiintarea primei echipe de rugby in oras, iar fostii combatanti ai Milcovului si Hidrotehnicii Focsani au pus la cale o intilnire de la care nu vor lipsi cei carora le curge prin vine singe cu "globule ovale". La reunire sint invitati toti cei care au imbracat tricoul echipei de rugby din oras in perioada de frumoasa amintire din anii "â„¢80 si "â„¢90. Nu vor lipsi nici reprezentantii autoritatilor locale. Trebuie spus si ca la un moment dat a existat si varianta anularii jubileului, din cauza problemelor cu Directia de Dezvoltare, de care apartine stadionul "Tineretului". Dupa ce ca baza sportiva din bariera Marasesti se afla intr-o stare deplorabila, nedemna de performantele rugby-ului focsanean, utilajele directiei cu pricina incurcau desfasurarea antrenamentelor si a manifestarii anuntate pentru acest weekend. Deocamdata nu este certa prezenta unor oaspeti din Federatia Romana de Rugby, dar forul va fi oricum reprezentat de directorul de dezvoltare Ion Viorel. "Simbata, de la ora 9.00, va avea loc jubileul care marcheaza 30 de ani de rugby la Focsani. Sint invitati toti fostii componenti ai echipei focsanene din perioada de aur. Deocamdata s-au rezolvat problemele cu stadionul si speram sa avem o relatie buna cu Directia de Dezvoltare", ne-a spus antrenorul emerit Ion Viorel. Potrivit acestuia, la jubileu ar putea participa si oficiali ai Primariei, Consiliului Judetean si Directiei Judetene pentru Sport. Cei mai tineri pasionati ai acestui sport nu vor scapa ocazia de a-i auzi pe "veterani" depanind aminitiri din vremurile bune, cind nume ca Birladeanu, Vizitiu, Botez, Petrila, Arosculesei ori Sapunaru faceau legea pe terenul de rugby. Este posibil ca sub egida jubileului sa vedem un meci intre o selectionata a Capitalei si o "reprezentativa" formata din fosti jucatori ai Milcovului Focsani, dar evenimentul va avea desigur si alte surprize "in meniu". Organizatorii au in plan si disputarea in deschidere a unui patrulater de rugby in 7, la care au fost invitate sa participe, in afara de echipa gazda LPS Focsani, formatiile CSS Birlad, CSS Tecuci si LPS Galati.


Hari Dumitras: "Primul stagiu de pregatire a fost reusit"


Echipa nationala de rugby sub 19 ani a Romaniei s-a pregatit timp de doua saptamini la Predeal, intr-un cantonament in care sportivii au avut parte si de antrenamente in stil comando. Cei patru jucatori de la LPS Focsani selectionati in lotul Romaniei sint Alin Alexe - linia a II-a, Marian Gorcioaia - linia III, mijlocasul la deschidere Ionut Mazare si centrul Vasilica Pascu. Acestia au facut alaturi de colegii lor o vizita la Scoala din Cristianu, unde autoritatile au organizat o zi a rugby-ului in localitate. Practicantii de rugby din Cristianu au avut ocazia sa schimbe pase cu componentii echipei nationale de U19. Localnicii le-au multumit "stejareilor" pentru demonstratie cu un concert de muzica populara. Internationalii de la Focsani au pauza doua saptamini, dupa care vor pleca intr-un nou cantonament. "Continuam cu pregatirea fizica specifica. Jucatorii au primit un program individual pentru cele doua saptamini in care nu sintem impreuna. Intre 13 si 26 septembrie, la Snagov, vom lucra mai mult pe partea tehnico-tactica. In octombrie, inainte de plecarea in Belgia, vom avea un ultim stagiu de pregatire" a spus Hari Dumitras, directorul tehnic al nationalei U19. Reprezentativa sub 19 ani se pregateste pentru Campionatul European din toamna, iar in lotul pentru turneul final au sanse mari sa se regaseasca toti cei patru jucatori ai LPS-ului. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.